EU-bilsalget fortsatte med at vokse i februar

Del

EU-bilsalget opnåede en vækst på 10 procent i februar og fortsatte dermed det høje tempo fra årets begyndelse. Der var stor variation i elbilsalget landene i mellem, og Danmark var et af landene i front.

Februar bød på vækst i EU-bilsalget, ligesom det var tilfældet i januar og i hele 2023. Der blev indregistreret knap 885.000 nye biler i hele EU, hvilket er godt 10 procent flere end i februar 2023. De fire største markeder, Frankrig, Spanien, Italien og Tyskland, havde alle fremgang i bilsalget sammenlignet med samme måned sidste år.

"Bilsalget i EU har længe været inde i en god stime, hvilket har været tiltrængt ovenpå et par udfordrende år. Vi glæder os over, at der er god aktivitet på flere europæiske markeder, og at væksten i EU-bilsalget er fortsat ind i februar," siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Der kom lidt over 100.000 nye elbiler ud på de europæiske veje i februar, hvilket svarer til en stigning på 9 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Elbilerne opnåede dermed en markedsandel på 12 procent. Med undtagelse af Cypern, Slovakiet og Belgien var Danmark det land med den mest markante vækst i elbilsalget - på godt 58 procent.

"Danmark udmærker sig sammenlignet med de andre EU-lande, når det kommer til elbilsalget. Men de kommende afgiftsstigninger fra 2026 kan blive en kæp i hjulet og medføre en stor opbremsning i det danske elbilsalg. Det er afgørende for den grønne omstilling, at afgifterne holdes i ro, så elbilsalget kan fortsætte i overhalingsbanen," siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

null
null

Nøgleord

Kontakter

Om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye