Udenrigsministeriet

Kongeriget Danmark støtter en forebyggende pause for international dybhavsminedrift

Del

Myndigheder fra hele rigsfællesskabet er i dag blevet enige om at støtte en forebyggende pause for dybhavsminedrift på den internationale havbund.

Kongeriget Danmark har besluttet at tilslutte sig den internationale opfordring fra en lang række stater og organisationer mv. til en forebyggende pause for dybhavsminedrift på den internationale havbund. En sådan forebyggende pause indebærer, at der ikke må ske dybhavsminedrift før:

1) FN’s Internationale Havbundsmyndighed (ISA) har vedtaget et robust regelsæt for dybhavsminedrift, som sikrer tilstrækkelig miljøbeskyttelse, og

2) der sikres en tilstrækkelig videnskabelig forståelse af negativ indvirkning og effektiv beskyttelse af havmiljøet fra de skadelige virkninger ved dybhavsminedriftsaktiviteter, så der kan træffes informerede beslutninger herom.

Baggrund

Med FN’s havretskonvention fra 1982 blev ISA etableret til at regulere efterforskning og udvinding af mineralressourcer på den internationale havbund, som falder uden for enhver national jurisdiktion. ISA har allerede udarbejdet et regelsæt om efterforskning af sådanne mineralressourcer og har indtil videre givet flere tilladelser til efterforskningsaktiviteter. ISA er nu i gang med at udarbejde et regelsæt for udvinding af mineralressourcer, og det er for store dele af verdenssamfundet en høj prioritet, at udvinding ikke kommer til at medføre skade for havmiljøet.

Kongeriget Danmark er medlem af ISA og indgår aktivt i forhandlingerne for at sikre et tilstrækkeligt stærkt og robust regelsæt for udvinding i overensstemmelse med internationale regler, herunder FN’s havretskonvention og FN’s biodiversitetskonvention. Under forhandlingerne har Kongeriget bl.a. fokus på, at regelsættet er baseret på bæredygtige principper samt de højeste standarder for beskyttelse af havmiljøet.

Kongeriget Danmarks ISA-delegation består af Erhvervsministeriet, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Miljøministeriet, Skatteministeriet, Udenrigsministeriet, Færøernes Uttanríkis- og Vinnumálaráðið og Grønlands Naalakkersuisut.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye