Aalborg Zoo

Utraditionelt samarbejde baner vej for ny udstilling om FN’s Verdensmål.

Del

Aalborg Zoo åbner den 23. marts 2024 dørene til en nyopsat udstilling om FN's Verdensmål. Udstillingen med titlen "Verdensrummet", er en sanselig og interaktiv oplevelse, der skal inspirere gæsterne til at gøre Verdensmål til hverdagsmål.

I et utraditionelt samarbejde med Siemens Gamesa, Himmerland Boligforening og Sydbank har Aalborg Zoo skabt udstillingen "Verdensrummet."

  • Vi tror på, at partnerskaber er nøglen til at løse verdens udfordringer. Derfor er vi meget begejstrede over dette samarbejde, der har gjort det muligt at lave en engagerende og lærerig udstilling, der kan inspirere børn og voksne til at gøre en forskel for verden, siger Henrik Vesterskov Johansen, direktør i Aalborg Zoo.

Fokus på udvalgte verdensmål
”Verdensrummet" retter særlig opmærksomhed mod tre udvalgte verdensmål og deres betydning for os alle. Med en række interaktive installationer, der er tilpasset forskellige aldersgrupper, viser udstillingen, hvordan vi kan bidrage til at løse de udfordringer, vi står over for, og hvordan vi kan leve mere bæredygtigt i hverdagen.

null

Verdensmål 7, Bæredygtig energi
I samarbejde med Siemens Gamesa udfoldes historien om vindmøller i Danmark fra 1200-tallet til i dag. Gæsterne kan udforske dele af vindmøller tæt på, få indsigt i, hvordan vind bliver til strøm og møde fortælleuglen, Olrik, der hjælper med at formidle Verdensmålene i børnehøjde.

  • Vi er stolte af at være med til at skabe denne unikke udstilling, der fortæller vindmøllens historie. Vindmøller er en vigtig del af løsningen på klimaudfordringen, og vi håber, at vores bidrag til udstillingen vil hjælpe med at øge forståelsen for, hvordan vindenergi kan bidrage til en bæredygtig fremtid, siger Piet Zangenberg, Fabriksdirektør, Siemens Gamesa, Aalborg

Verdensmål 12, Ansvarligt forbrug og produktion
Himmerland Boligforening er de seneste år blevet præmieret for blandt andet byudvikling, bæredygtighed og social ansvarlighed, og de har skabt rammerne for sanselige udstillingsrum, der giver råd om, hvordan vi kan reducere vores forbrug og tage flere bæredygtige valg.

  • Vi tror på, at alle kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Selv små ændringer i vores hverdag kan gøre en forskel, og ”Verdensrummet” er et godt sted at starte, hvis man vil have inspiration til at gøre en forskel, siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.
null

Lærlinge fra Himmerland Boligforening har bidraget til montering af udstillingen og har genskabt et køkkenmiljø fra 50’erne, hvor gæsterne balndt andet kan opleve en pruttemaskine, der viser, hvor meget CO2 forskellige fødevarer udleder, og en række andre interaktive installationer, der giver inspiration til at leve mere bæredygtigt i hverdagen. 

null

Verdensmål 15, Livet på land

Med særligt fokus på biodiversitet giver udstillingen også gode råd til, hvordan man i sin hverdag og i villahaven kan bidrage til at bevare biodiversitet og de ca. 21.000 forskellige dyrearter, der findes i Danmark.

Sydbank støtter ”Verdensrummet”

Sydbanks støtte til ”Verdensrummet” er en del af bankens målsætning om økonomisk ansvarlighed, der også indebærer et ansvar for at sikre kommende generationer en bæredygtig fremtid og inspirere både børn og voksne til gode valg.

”Verdensrummet” åbner 23. marts 2024 og udstillingen er inkluderet i entrébilletten til Aalborg Zoo.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo er der aldrig to dage der er ens. Vores grønne oase midt i Aalborg er åben året rundt og byder uanset årstid på vildt fascinerende oplevelser.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Zoo

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Zoo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye