Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København

Del
Klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, Mattias Söderberg, modtager Samoas minister for naturressourcer og miljø, Toeolesulusulu Schuster, i lufthavnen.
Klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, Mattias Söderberg, modtager Samoas minister for naturressourcer og miljø, Toeolesulusulu Schuster, i lufthavnen. @Anna Eggert

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’.  

Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd.

”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær.

Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut.

”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for mennesker over hele jordkloden, men særligt i det globale syd står klimaudfordringerne i kø. Tørkeperioder, oversvømmelser, skovbrænde og hedebølger er blevet hverdag for millioner af mennesker, og der er akut behov for indsatser og samarbejder, der kan understøtte tilpasning til disse nye forhold”, siger Jonas Nøddekær.

Det globale nord betaler lige nu kun ca. 20 milliarder dollars om året til klimatilpasning til det globale syd, selvom man har forpligtet sig til det dobbelte. Men selv hvis det globale nord levede op til de nuværende forpligtelser, er det ikke nok. Finansieringsbehovet er 10-18 gange større ifølge den nyeste forskning fra FN’s Miljøagentur UNEP.

”Det globale nord skal stramme gevaldigt op. Det er dybt urimeligt, at det globale nord ikke engang lever op til et mål, der i sig selv er utilstrækkeligt. Det er ikke fair, at den del af verden, der har den mindste aktie i klimakatastrofen, betaler den højeste pris for udledningerne i vores del af verden”, siger Jonas Nøddekær.

Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med en international koalition af klimaorganisationer om eventet ’Integrating Climate and Development for Adaptation Finance’.

Eventet finder sted både online og i Folkekirkens Nødhjælps lokaler på Meldahlsgade 3, Vesterbro, København.

Eventet afholdes onsdag d. 20. kl. 14. og kræver tilmelding. Læs mere om eventet her.

Tilmelding til eventet sker via mail til copenhagenevent@dca.dk

Kontakter

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye