VIA University College

79 ansøgere har prioriteret VIAs uddannelser i Silkeborg højest

Del

79 havde valgt at sætte VIAs lærer- eller sygeplejerskeuddannelse i Silkeborg øverst på deres kvote 2-ansøgning, da fristen udløb i dag, den 15. marts, kl. 12.00. Det er på niveau med sidste år, men der er brug for flere, hvis søgningen skal matche arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft.

15. marts kl. 12.00 er deadline for at søge videregående uddannelse gennem kvote 2. Her er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra fx jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.

I alt har 35 kvote 2-ansøgere valgt VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg som deres førsteprioritet i år. Tilsvarende har VIA Læreruddannelsen i Silkeborg fået 44 førsteprioritetsansøgninger

Totalt har VIAs uddannelser i Silkeborg modtaget 312 kvote 2-ansøgninger i år, hvilket er 31 flere end i 2023. 79 af dem er førsteprioritetsansøgninger mod 78 sidste år.

Danmark mangler sygeplejersker og lærere

VIAs prorektor Gitte Sommer Harrits slår fast, at uddannelserne hos VIA i Silkeborg til sygeplejerske og lærer er af største betydning for at understøtte velfærdssamfundet.

Hun peger på en prognose fra Damvad Analytics, der viser, at der i 2030 på landsplan vil mangle godt 13.000 lærere og 8.000 sygeplejersker. Alene i Region Midtjylland vil der i 2030 mangle 1.400 lærere og 2.200 sygeplejersker.

Allerede i dag er det gennemsnitligt hver femte opslåede stilling til sygeplejerske og pædagog, der ikke bliver besat på grund af manglen på kvalificerede ansøgere. I Vestjylland er det endda 40 procent af de ledige stillinger til sygeplejersker, der ikke bliver besat af personer med de efterspurgte kompetencer, viser den seneste opgørelse fra Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering.

Politisk reform på vej

”Vi håber meget på mange flere ansøgninger til uddannelserne på Campus Silkeborg gennem kvote 1 i juli, så vi kan få fyldt flest mulige af studiepladserne op og få uddannet tilstrækkeligt med medarbejdere til at imødekomme manglen på veluddannet personale til velfærdsfagene. Dét er helt afgørende, da sundhedsvæsnet i dag skriger på flere sygeplejersker, ligesom mange skoler er nødt til at lade en del uuddannede være lærere,” lyder det fra Gitte Sommer Harrits.

Hun håber, at den kommende politiske reform af professionsuddannelserne vil styrke både undervisningskvaliteten, praktikperioderne og økonomien på blandt andet sygeplejerskeuddannelsen, så flere unge vil finde det attraktivt at søge ind på uddannelserne og få en fremtid i fagene.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har tilkendegivet, at hun arbejder for, at en omfattende reform af professionsuddannelserne er stemt igennem i Folketinget inden sommerferien i år.

  

Faktaboks

Sådan er søgningen til VIA i Silkeborg

Samlet for alle VIAs uddannelser i Silkeborg:


Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 312 ansøgninger

2023: 281 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 79 ansøgninger

2023: 78 ansøgninger

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 182 ansøgninger

2023: 153 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 35 ansøgninger

2023: 32 ansøgninger

VIA Læreruddannelsen i Silkeborg:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 130 ansøgninger

2023: 128 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 44 ansøgninger

2023: 46 ansøgninger

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 41 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye