Nyt intensiv-afsnit giver bedre rammer om alvorligt syge patienter
12 nye intensivpladser er inden længe klar til at tage imod patienter på Regionshospitalet Viborg. Det nye intensiv-afsnit er indrettet med god plads og ro til patienter og pårørende, moderne teknologi og nøje udvalgte vægdekorationer.

Ensengsstuer med mulighed for ro og afskærmning. Avanceret loftslys, der understøtter døgnrytme og søvn. Og smukke naturtapeter, som har beroligende effekt på patienterne.
Det nye intensiv-afsnit på Regionshospitalet Viborg er indrettet med fokus på at skabe de bedst mulige rammer for hospitalets mest kritisk syge patienter. Afsnittet blev officielt indviet fredag middag, og efter påske rykker de første patienter ind i de nye rammer.
- Det nye intensiv-afsnit har stået højt på vores ønskeseddel længe, og vi glæder os utroligt meget til at tage det i brug. Med det ny afsnit får vi lyse, tidssvarende og skræddersyede rammer, som understøtter den dygtige pleje og behandling, som vores medarbejdere i Intensiv hver dag giver patienterne, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.
Også i afdelingen Operation og Intensiv ser man frem til at kunne tilbyde bedre forhold for patienterne på Intensiv.
- Hospitalets intensive patienter kan være indlagt i flere uger og nogle gange måneder ad gangen, eventuelt tilkoblet respirator, hvilket begrænser muligheden for at forlade sengestuen. Derfor betyder de fysiske rammer ekstra meget, siger chefsygeplejerske Christine Dragsbæk Knudsen.
Fokus på ro og nærhed
De 12 nye intensiv-stuer er en markant opgradering af det nuværende afsnit. Både afsnittet og de enkelte sengestuer er større og giver bedre mulighed for at giver patienterne den ro, afskærmning, overvågning og tætte pleje og behandling, de har brug for.
- Alene indretningen med ensengsstuer og mindre afskærmede enheder vil give en helt anden ro om de enkelte patienter, end vi er vant til i de hidtidige rammer. Det betyder også, at vi får bedre mulighed for at have patientens pårørende tæt på og skabe bedre rammer om svære stunder og fortrolige samtaler, siger oversygeplejerskerne Sanne Skovgaard Knudsen og Iben Jacobsen Svenstrup fra Intensiv.
- En intensiv-stue er noget helt andet end en almindelig sengestue på et hospital. Vi har utroligt meget udstyr omkring vores patienter. Ilt og sug, søjler med respirator og monitor, udtag til dialyse, videoovervågning og andet, som kan hjælpe os med at overvåge og passe godt på vores patienter. Det er alt sammen tænkt ind i de nye rammer, hvor vi samtidig som medarbejdere får bedre plads til at komme omkring, uden at skulle kante os rundt mellem udstyr, siger ledende overlæge Christoffer Grant Sølling.
Han peger samtidig på, at stuernes døgnrytmelys, der ændrer styrke og farvenuance i løbet af dagen, giver bedre mulighed for at stimulere patienternes døgnrytme og søvn.
Tapeter valgt med udgangspunkt i forskning
Det nye intensiv-afsnit er desuden indrettet med nøje udvalgte farver på væggene og store naturtapeter på de enkelte sengestuer. Flere forskningsstudier har nemlig vist, at bestemte farver og naturmotiver kan påvirke både patienter og medarbejdere positivt.
- Vi har i samarbejde med en forsker fundet frem til farver og motiver, som kan have en beroligende effekt på vores patienter og endda have positiv betydning for angst- og smerteniveau og reducere risikoen for delir, hvor patienterne bliver konfuse og kan opleve hallucinationer. Og eftersom vi taler om meget syge patienter, giver det god mening at gøre, hvad vi kan for at gøre dem rolige og trygge, så da kan få det bedre, forklarer byggekoordinator og intensiv sygeplejerske Malene Hvass Block.
Derfor pryder store billeder af skov, hede og strand nu de nye intensivstuer, mens abstrakt kunst, dyr og andre motiver, der opfordrer til fortolkning, bevidst er valgt fra.
Intensiv tager de nye rammer i brug i begyndelsen af april. Inden da vil medarbejderne få mulighed for at træne i de nye rammer, så de kender indretning og teknik indgående, inden patienterne flytter ind.
Kontakter
Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør. Tlf.: 7844 1003
PressevagtHospitalsenhed Midt
Tlf:7844 1120kommunikation@midt.rm.dkBilleder







Om Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Heibergs Alle 5A
8800 Viborg
Hospitalsenhed Midt er den næststørste af fem hospitalsenheder i Region Midtjylland. Enheden rummer Regionshospitalet Viborg, Regionshospitalet Silkeborg, Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Regionshospitalet Skive. De fire hospitaler beskæftiger tilsammen cirka 4200 medarbejdere, som årligt behandler omkring 350.000 ambulante dagspatienter og udskriver flere end 50.000 patienter efter indlæggelse.
Følg pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hospitalsenhed Midt - Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive
Mental slagside af åreforkalkning i benene skal nu undersøges4.4.2025 11:24:52 CEST | Pressemeddelelse
Åreforkalkning i benene er den mest udbredte karsygdom, og den kan medføre mentale sygdomme som angst og depression. Nu skal en ny undersøgelse give mere viden om det mentale aspekt af karsygdommen.
Hurtigere adgang til hjælpemidler giver patienter større tryghed26.3.2025 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Tæt samarbejde mellem Regionshospitalet Viborg samt Viborg, Silkeborg og Skive Kommuner gør, at patienter kan få udleveret rollator og andre gængse kommunale hjælpemidler allerede inden udskrivelsen fra hospitalet.
Region Midtjylland er klar til byggeri af helipad på Regionshospitalet Viborg20.3.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
HSM Industri A/S fra Grenaa skal stå for opførelsen af en helikopterlandingsplads på taget af Regionshospitalet Viborg. Helipad’en skal bygges hen over det næste år og fuldender hospitalets akutcenter, som det oprindeligt var planlagt.
Tilfredse patienter giver Hospitalsenhed Midt et stort skulderklap13.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Glade og tilfredse patienter og dygtige fagfolk – det er noget af det, hospitalerne i Viborg, Silkeborg og Skive kan bryste sig af i den nye landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser.
Bevillig skal bidrage til at sikre færre tryksår i Vestdanmark19.2.2025 14:35:03 CET | Pressemeddelelse
Hvornår opstår tryksår? Hvem kan forhindre det? Og kan nye sundhedsteknologier forebygge tryksår hos patienter med rygmarvsskader? De spørgsmål får Vestdansk Center for Rygmarvskade på Regionshospitalet Viborg nu 250.000 kroner af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond til at besvare i et nyt ph.d.-projekt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum