R-24

Roboteventet R-24 tiltrak gæster fra hele verden

Del

I en branche præget af teknologiske opbrud, hård kamp om talenterne og sværere adgang til kapital understregede dette års R-24 robotevent, at der stadig er brug for fysiske events, der bringer mennesker, viden og kapital sammen. Næste udgave, R-26, er allerede i kalenderen.

Odense samlede atter den internationale robot- og dronebranche på dette års R-24 robotevent, der fandt sted i Odense fra onsdag til fredag i sidste uge.

4.008 besøgende lagde vejen forbi Odense Congress Center og Nordens førende robotevent, og det erklærer eventchef Morten Ihlow for tilfredsstillende.

- Det er glædeligt, at et fysisk event som R-24 stadig bliver prioriteret af branchen og derfor i dén grad har sin berettigelse. Vi tror, at der kun bliver et større behov for fysiske events, der kan bringe mennesker, viden og kapital sammen. Ikke mindst i disse år, hvor virksomhederne i udgangspunktet skal kæmpe lidt hårdere om både talenter og kapital, end de måske skulle for bare nogle år siden, siger Morten Ihlow.

Vigtigt med et bredt og interessant konferenceprogram

Dette års konferenceprogram bød på emner såsom AI, fremtidens arbejdsmarked, cybersecurity, den grønne omstilling og andre højaktuelle emner i industrien. Der var fuldt program på de fem scener samt hovedscenen alle tre dage med samlet mere end 80 oplæg, paneldebatter og workshops.

- Vi ved, at folk nu til dags ikke kun kommer på et event for at fylde kalenderen eller ordrebogen. De kommer også for at fylde hovederne med relevant viden, og derfor har vi i år haft et virkelig stort fokus på at sikre et bredt og interessant konferenceprogram, siger Morten Ihlow.

Delegationstur blev et tilløbsstykke

Det fynske robotevent er med sine foreløbige tre udgaver blevet Nordens førende af sin art, der også fungerer som introduktion til Odenses internationalt anerkendte robot- og dronemiljø.

I år var ingen undtagelse, og foruden det traditionsrige Odense Investor Summit bød R-24 blandt andet på en meget velbesøgt international delegationstur dagen før eventet. Her havde over 100 gæster – herunder internationale delegationer fra USA, Sydkorea, Spanien, Finland og Tyskland – mulighed for at besøge lokaliteter som Odense Havn, Universal Robot, Syddansk Universitet, Teknologisk Institut og dronetestcentret i Hans Christian Andersen Airport.

- Dette års delegationstur var virkelig et tilløbsstykke, og det viser bare, at Odense er blevet en meget attraktiv by, som mange kigger mod for inspiration. En af den danske robotklynges særkender er evnen til at samarbejde, og vi vil fra eventets side gerne kvittere for et endnu et rigtigt godt samarbejde med samtlige vores samarbejdspartnere i forhold til at skabe de optimale rammer for et robotevent i europæisk topklasse, slutter Morten Ihlow.

Næste udgave, R-26, kommer til at finde sted den 11.-13. marts 2026.

Kontakter

Ida Simmelholt, projektleder, OCC: +45 51 90 11 80 / idsi@occ.dk

Morten Ihlow, messechef, OCC: +45 21 70 91 45 / moih@ose.dk

Billeder

Om R-24

R-24 er Nordens største robotmesse, der finder sted hvert andet år midt i landet på Odense Congress Center. Messen tilbyder indsigt i de nyeste trends og teknologier inden for robotter, automatisering og droner.

R-24 byder velkommen til både danske og internationale gæster og er henvendt til slutkunder og professionelle inden for brancher som byggeri, landbrug, gartneri, produktion, energi og sundhed.

R-22 blev afholdt med stor succes i marts 2022. Messen tiltrak blandt andet en stor delegation af udenlandske gæster og samlet bød de 3 dage på mere end 5.000 besøgende. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye