Vestforbrænding siger nej til gas i de danske hjem
De anbefalinger, som den nationale energikrisestab netop har afleveret på Christiansborg, bakkes fuldt ud op af Vestforbrænding, som også har bidraget til anbefalingerne gennem Vestforbrændings direktør, Steen Neuchs Vedel, og selskabets erfaringer med sin Varmeplan 2030. En varmeplan som konverterer godt 39.000 husstandes opvarmning med gas og olie til fjernvarme og er et klart ja til at medvirke til opnåelsen af regeringens klimamål.

"Det har været et privilegie at være en del af arbejdet i NEKST, og jeg er meget tilfreds med de anbefalinger, som vi er kommet med. Jeg har kunnet bidrage med Vestforbrændings erfaring med fjernvarmeudrulning, som der er blevet lyttet meget til i arbejdsgruppen. Netop nu er Vestforbrænding i gang med at udrulle fjernvarme til 39.000 kunder, og mange af de udfordringer, vi har mødt undervejs, har jeg båret ind til arbejdsgruppen. Jeg kan med sikkerhed sige, at hvis alle anbefalingerne implementeres, så vil det blive markant lettere at få udrullet fjernvarme i Danmark. Jeg håber meget, at man på Christiansborg vil tage anbefalingerne til sig," siger Steen Neuchs Vedel.
Anbefalingerne, som kan ses her, indeholder vigtige elementer i forhold til både effektiv og realistisk udfasning af gas i den danske opvarmning samt anbefalinger til, hvorledes man kan optimere udrulningen af fjernvarme og fjernelse af en række barrierer, som sinker anlægsprocesserne.
”Der er ikke tvivl om, at en række forsinkende faktorer i forhold til udrulning af fjernvarmen er blevet meget synlige i de senere år, hvor mange nye projekter og anlægsarbejder er blevet en realitet som følge af den energikrise, vi oplevede for blot to år siden. Dertil kommer, at forbrugerne ikke har haft et klart billede af støtteordninger og alternativer til deres gasfyr. Det håber jeg og en enig energikrisestab, at anbefalingerne kan være med til påvirke og dermed skabe klarhed. En anden dimension er, at det kraftigt bør overvejes, hvornår Danmark skal lukke for gashanerne til opvarmning,” siger Steen Neuchs Vedel.
Vestforbrænding har i sin strategi og i sine forretningsområder Grøn Fjernvarme samt Genbrug & Genanvendelse et klart mål i at medvirke til den grønne omstilling. Et arbejde som er blevet stadig mere intensiveret siden 2020. Men én ting er, at Vestforbrænding har en strategi og arbejder målrettet – en anden er at det også skal understøtte borgernes behov.
”Vi skal være så tæt på borgerne i deres valg og beslutninger, som overhovedet muligt. Og det er netop det anbefalingerne fra ”Farvel til gas i danske hjem” også tager udgangspunkt i,” siger Steen Neuchs Vedel, som gerne vil benytte lejligheden at kvittere for et godt samarbejde og en målrettet indsats i energikrisestaben.
Om Vestforbrænding
Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.
Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding
Nyt stort udbud i Vestforbrændings varmeplan24.2.2025 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
En stor arbejdsindsats og en vellykket dialog med potentielle leverandører resulterer nu i, at Vestforbrænding netop har sendt de næste seks leverancer af sin Varmeplan 2030 i udbud. Udbuddet omfatter fjernvarmearbejde i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Frederikssund, hvor ca. 17.000 husstande får mulighed for at udskifte olie- eller gasfyret til fjernvarme.
Vestforbrænding vinder 18 udbud17.2.2025 12:04:52 CET | Pressemeddelelse
Vestforbrænding har udbudt behandlingen af restaffald på vegne af 18 kommuner. Det sker efter, kommunerne nu er forpligtede til at konkurrenceudsætte behandlingen af forbrændingsegnet affald. Det er første gang i vores del af landet, at der har været udbudt forbrændingsegnet affald fra husholdningerne. Derfor har der også været spænding om både processen og udfaldet.
Vestforbrænding og Copenhagen Infrastructure Partners indgår partnerskab om CO2-fangstprojekt21.1.2025 08:13:28 CET | Pressemeddelelse
De to virksomheder er gået sammen for i fællesskab at udvikle, bygge og drive et CO2-fangstanlæg ved Vestforbrænding i Glostrup. Anlægget forventes at fange 500.000 tons CO2 om året.
Vestforbrænding og Egedal Fjernvarme undersøger sammenlægning6.12.2024 08:34:27 CET | Pressemeddelelse
Vestforbrænding og Egedal Fjernvarme har indledt en undersøgelse af mulighederne for en sammenlægning af de to selskaber. Formålet med undersøgelsen er at afdække potentielle synergier og fordele ved en sammenlægning, som kan styrke begge selskabers position på markedet og sikre en endnu mere stabil, effektiv og bæredygtig fjernvarmeforsyning til deres kunder.
Vestforbrænding og Innargi bringer geotermi til Storkøbenhavn18.11.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Vestforbrænding og Innargi har indgået aftale om at etablere geotermi til fjernvarme. Aftalen er en del af Danmarks største anlægsprojekt indenfor fjernvarme, hvor 39.000 nye varmekunder omstiller fra olie- og gasforsyning til fjernvarme. Samtidig introducerer aftalen geotermi i Storkøbenhavn, hvor potentialet for at udnytte geotermi til fjernvarme er særligt godt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum