Zoologisk Have i København

Elefantungen udenfor for første gang: Se de nuttede billeder

Del

Elefantungen Chin, som blev født i ZOO for tre uger siden, har torsdag formiddag været udendørs for første gang

DOWNLOAD VIDEOMATERIALE  HER:

https://we.tl/t-MHqUazFWRX

(Credit: Zoologisk Have)

Elefantungen Chin var ude for første gang torsdag formiddag.
Elefantungen Chin var ude for første gang torsdag formiddag. Zoologisk Have

Omkring kl. 10.30 åbnede dyrepasserne de store døre fra den store sandstald til udeanlægget.  Dyrepasserteamet var en smule spændte på, hvordan elefanterne ville reagere, da det på grund af fødslen af ungen samt det kolde vejr, efterhånden er noget tid siden, at de har været udenfor i længere tid ad gangen. 

-Det gik præcis, som vi håbede. De skyndte sig ud med det samme dørene blev slået til side, og lille Chin fulgte med uden problemer. Hun er en meget nysgerrig lille elefant, og det er tydeligt at se, at de andre i flokken passer godt på hende, og at hvert skridt hun tager, bliver nøje overvåget, lyder det fra dyrepasser Frederik Eckstrøm Jensen.

Elefanter er generelt ikke glade for kulde, og selvom den lille elefantunge trives på alle parametre, så er hun stadig ekstra følsom, og man vil blandt andet undgå, at hun bliver forkølet.

Men det forholdsvis lune vejr, der har været de seneste dage, gav altså en oplagt mulighed for at se, om ungen -sammen med sin mor Kumari, var klar på at komme på eventyr i udeanlægget.

Dyrepasserne kan ikke love, at man som gæst vil kunne se elefanterne ude hver dag fra nu af, da det som sagt afhænger af vind, vejr og tidspunkt på dagen. Dog oplyser Frederik Eckstrøm Jensen, at sandsynligheden nok vil være størst midt på dagen.  

- Det danske vejr kan jo godt være lidt lumsk på denne årstid. Og elefanternes ører er meget følsomme, så selvom det er lunt, kan der godt være noget kølig vind. Så det holder vi selvfølgelig øje med. Men det er klart, at vi så hurtigt som muligt vil give dem muligheden for selv at vælge, om de vil være inde eller ude, lyder det. 

Fakta:

Det er dyrepasserne, der passer elefanterne, der har været med til at finde navnet til elefantungen. Den har fået navnet Chin efter en thailansk flod. 

Tha Chin er en flod, der ligger i et smukt område i det centrale Thailand. I ZOO har man en lang tradition med asiatiske elefanter, da flere af dyrene i tidens løb er givet som gaver fra den thailandske kongefamilie.

I ZOO er det kun nogle dyr, der får navne. Navngivningen taler ind i et større perspektiv i forhold til opmærksomheden på de geografiske områder, hvor dyrene kommer fra, og hvor bestandene mange steder er faldende.

Kontakter

Billeder

Elefantungen Chin var ude for første gang torsdag formiddag.
Elefantungen Chin var ude for første gang torsdag formiddag.
Download

ZOO er sat i verden for at fremme naturbevarelse. Det gør vi gennem inspiration og opdagelser for vores gæster i Zoologisk Have København. Vi bidrager aktivt i det internationale arbejde med at bevare dyrearter og naturområder. Vi øger interessen og forståelsen af naturen og dens mangfoldighed og bidrager med vigtig forskning. Alt, hvad vi gør, er natuligvis baseret på et videnskabeligt grundlag.

Følg pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye