Danmarks Idrætsforbund

OL-holdet vokser

Del

Danmarks Olympiske Komité har udtaget taekwondokæmperen Edi Hrnic til OL i Paris 2024

En bokser, en roer, en skytte og seks sejlere er allerede officielt udtaget til OL i Paris 2024. Nu får de selskab af en ung fremadstormende taekwondokæmper. 

For første gang i 20 år bliver der nemlig olympisk deltagelse i taekwondo ved OL i Paris 2024.

Efter tre hårde kampe ved kvalifikationsturneringen i Sofia i den forgangne weekend lykkedes det stortalentet Edi Hrnic at sikre Danmark en OL-plads i -80 kg-klassen. Det har nu resulteret i, at DIF’s bestyrelse, som er Danmarks Olympiske Komité, officielt har udtaget Edi Hrnic til OL i Paris..

”Det er jo en enhver eliteatlets drøm at deltage ved OL, og sådan har det også været for mig. Jeg begyndte med at spille fodbold, da jeg var en lille dreng, men det var ikke lige mig. Så forslog min far mig taekwondo, og nu 14-15 år senere skal jeg til OL. Det er for vildt, og jeg glæder mig så meget,” lyder det fra Edi Hrnic. Han lægger ikke skjul, at de olympiske ambitioner er store:

”Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg går efter at blive olympic champ og skrive mig ind i historiebøgerne. Det bliver selvfølgelig svært og hårdt at opnå, men drømmen er der, og jeg tror på, det kan lade sig gøre.”

DIF’s chef de mission, Søren Simonsen, er begejstret for Edi Hrnics kommende OL-deltagelse:

”Edis bedrift er en stor fornøjelse for mig personligt. Vi har fulgt taekwondoholdet tæt over de sidste år, og de har en meget spændende og talentfuld gruppe af unge kæmpere, som lover godt for OL i Los Angeles i 2028. At Edi allerede nu vinder en sikker kvalifikation til Paris, er et kæmpe skulderklap til ham, men også til de dygtige folk bag atleterne. Glæd jer til at følge ham – og dansk taekwondo i de kommende år,” siger Søren Simonsen. 

Han bakkes op af Team Danmarks sportsdirektør Lars Balle Christensen:

”Det er fantastisk, at dansk taekwondo er tilbage på det danske OL-hold efter mange års fravær. Der er udviklet et stærkt elitemiljø omkring de bedste kæmpere i Danmark, og jeg glæder mig til at følge dansk taekwondo i Paris.”

Edi Hrnic er atlet nummer 10, der officielt er blevet udtaget til OL. Mange flere udtagelser følger i de kommende måneder. Få hele overblikket på www.ol.dk/holdet

Fakta: Edi Hrnic
Sportsgren: Taekwondo, -80 kg-klassen
Født: 26.12.2003 (20 år)
Klub: Hwarang Rødovre Taekwondo Klub:
Bedste resultat: EM-sølv i 2022, guld ved European Games i 2023.
OL-deltagelse: Debutant ved OL i Paris 2024

Yderligere kommentarer:
Edi Hrnic via sportschef Amir Rashid, mobil 30 49 66 35
Søren Simonsen, OL-chef de mission i DIF, mobil 29  42 04 43, 
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark, mobil 25 14 56 40

Foto (til redaktionel brug): Lars Møller 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Store danske virksomheder og topatleter: Det ligger i vores DNA - Ingen vinder alene17.4.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu er der kun 100 dage til OL begynder i Paris. Kampagnen ’Ingen vinder alene’ sætter fokus på Danmarks unikke tilgang, når der skal opnås verdensklasse: Sammenhængen mellem bredde og elite. Danmarks olympiske partnere Salling Group, Danish Crown, Toyota, Poul Schmith og paralympisk partner Elsass Fonden er gået sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at vise, hvorfor vi som land bliver ved med at lykkes med at skabe verdensstjerner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye