Bloddonorerne Danmark

Ny visuel identitet styrker Bloddonorerne Danmark

Del
Bloddonorerne Danmarks nye logo
Bloddonorerne Danmarks nye logo

Bloddonorerne Danmark har over det sidste år opbygget en ny organisation og en ny strategi, der bringer frivillighed, synlighed og bæredygtighed i fokus. Som led i strategien og den igangværende udviklingsproces, lancerer Bloddonorerne Danmark en ny, stærk og dynamisk visuel identitet – herunder et nyt logo. Den nye identitet er udviklet i tæt samarbejde med organisationens frivillige i sommeren og efteråret 2021.

Nye opgaver for Bloddonorerne Danmark

Bloddonorerne Danmark arbejder på at omstille sig til de nye opdrag, som bl.a. følger af, at Danske Regioner i 2021 besluttede, at Danmark skal være selvforsynende med plasma baseret på frivillige, ubetalte og anonyme bloddonorer. Det skaber behov for flere og nye typer bloddonorer og stiller Bloddonorerne Danmark over for en række nye, vigtige opgaver.

Fælles retning med ny visuel identitet

Den nye visuelle identitet spiller en afgørende rolle i organisationens strategi for 2025, idet organisationen fortsat skal fremstå som en anerkendt og stærk organisation, som tilretter sig tiden og tidens behov. Bloddonorerne Danmark er netop nu i gang med at udrulle den nye visuelle identitet, og revitaliseringen er ifølge Bloddonorerne Danmarks landsformand Bente Graversen, tiltrængt:

Bloddonorerne Danmark har et stort potentiale, men vi har brug for en styrket fælles retning, der i højere grad samler bloddonororganisationen på landsplan. Med den nye visuelle identitet får vi et tidssvarende og ensartet udtryk på de kanaler og steder, hvor danskerne møder os.

Bloddonorernes nye logo har et elegant grafisk udtryk, som kan afkodes personligt og derved møde både nye og kendte aktører hos Bloddonorerne Danmark. Det nye logo består af en blodåre, der symboliserer, at de frivillige bloddonorer giver noget til et andet menneske uden at få noget igen. Logoets former og dynamik udstråler medmenneskelighed og rummer flere elementer, herunder et hjerte, en dråbe og et B.

En involverende udviklingsproces

Bloddonorernes nye visuelle identitet er udviklet igennem en involverende proces, hvor organisationens frivillige har bidraget aktivt med at finde frem til et udtryk, som giver den 90-årige organisation et mere ensartet og tidssvarende kommunikationsudtryk på tværs af platforme. Den nye visuelle identitet er udviklet i samarbejde med kommunikationsbureauet Kompas og designbureauet Bold Scandinavia.

Det har været en drømmeproces, hvor arv og fornyelse er gået hånd i hånd. De frivillige, som har deltaget i udviklingsprocessen, har udvist mod, åbenhed og grundighed og sammen er vi med det nye logo lykkedes med at tydeliggøre det samfundssind, som de 180.000 danskere viser ved at donere blod til danske patienter,” siger Lisbet Schønau, der er direktør hos Bloddonorerne Danmark.

Dråben er fortsat at finde i det nye logo men i mindre tydelig form. Arbejdsgruppen med de frivillige har valgt at arbejde ud fra begrebet medmenneskelighed i processen for at styrke fortællingen om den gode gerning, som bloddonorer gør for andre uden at tænke på egen vinding.

Med det medmenneskelige perspektiv i organisationens nye logo bliver det vigtige arbejde, som den frivillige organisation udfører ved at rekruttere og anerkende frivillige, anonyme og ubetalte donorer, mere tydeligt. Det er det arbejde, som i samarbejdet med f.eks. de offentlige blodbanker, som indsamler og behandler blodprodukterne fra danske bloddonorer muliggøre en stabil blodforsyning i Danmark, så der ikke kommer til at mangle blod til patientbehandling.

Nøgleord

Bloddonorerne Danmark repræsenterer de danske bloddonorer nationalt og internationalt. Vi arbejder for at hverve og anerkende frivillige bloddonorer. Det er vores opgave at sikre den nødvendige blodforsyning på de danske hospitaler, så der aldrig kommer til at mangle blod til patientbehandling.

Følg pressemeddelelser fra Bloddonorerne Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bloddonorerne Danmark

Organisationskonsulent til Bloddonorerne Danmark21.8.2024 15:22:51 CEST | Nyhed

Bliv organisationskonsulent hos Bloddonorerne Danmark og vær med til at arbejde for, at der altid er blod til at behandle patienter på de danske hospitaler. Kan du udvikle og samarbejde med frivillige bestyrelser og udvalg, skabe gode rammer for det frivillige arbejde og dykke ned i data, der gør Bloddonorerne bedre til at rekruttere og anerkende donorer? Så er du en oplagt kandidat til at blive organisationskonsulent hos os.

Opfordring fra landets blodbanker og Bloddonorerne Danmark: Brug for flere bloddonorer til behandling af alvorligt syge patienter14.6.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Omkring 40.000 alvorligt syge eller tilskadekomne personer bliver hvert år hjulpet af blod og blodprodukter fra de mange frivillige bloddonorer i Danmark. Men for at sikre, at der fortsat er tilstrækkeligt blod til de livsvigtige behandlinger, er der brug for flere bloddonorer. Bloddonorerne Danmark opfordrer derfor danskerne til at melde sig til at give blod og dermed være med til at gøre en forskel for patienter med fx kræft og immundefektsygdomme. Der er særligt mangel på bloddonorer i Aarhus, Odense, Aalborg og Region Sjælland.

24 % flere plasmatapninger i 20223.11.2023 14:21:00 CET | Pressemeddelelse

I sidste uge offentliggjorde Styrelsen for Patientsikkerhed den årlige rapport for blodproduktområdet. Rapporten indeholder oplysninger om bl.a. antallet af bloddonorer, fuldblodstapninger og plasmatapninger i Danmark samt det tilhørende forbrug og anvendelse af blodprodukter inden for sundhedsvæsnet. Rapporten viser bl.a.: at der i 2022 var der mere end 127.000 bloddonorer, som donerede blod eller plasma, hvilket er en stigning på 5,3 % i forhold til 2021. en markant stigning på 24 % i antallet af plasmatapninger til fremstilling af lægemidler, og selvforsyningsgraden af immunglobulin steg i 2022 med 8 procentpoint til 46 %. at i 2022 udgjorde mængden af plasma udvundet fra plasmatapning 78 ton (66 %), mens de øvrige 34 % stammede fra fuldblodstapninger (40 tons). Du finder rapporten her: https://stps.dk/udgivelser/2023/okt/rapport-over-blodproduktomraadet-2022

Bøn fra blodbanker: Vi har brug for donorer!12.6.2023 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

14. juni markerer Verdenssundhedsorganisationen WHO som International Bloddonordag, og Bloddonorerne Danmark benytter dagen til at takke de mange bloddonorer, der gør en livsvigtig indsats for patienter på landets hospitaler. Men nogle steder i Danmark må blodbankerne kigge langt efter de donorer, der skal opretholde blodforsyningen de kommende år. Særligt er der behov for flere bloddonorer, der kan give plasma, som bruges til at fremstille livsvigtig medicin. I alt mangler blodbankerne ca. 30.000 bloddonorer – bare i 2023. Når blodbankchef Jørgen Georgsen kigger ind på lageret, hvor poserne med blodplasma ligger på række og venter på at blive sendt videre, så de kan hjælpe patienterne, går to tanker gennem ham. En enorm taknemmelighed overfor alle de donorer, der giver blod af et godt hjerte og som frivilligt, anonymt og ubetalt har sørget for, at lageret er fyldt. Men også en vis bekymring for, hvordan fremtidens forsyning ser ud, hvis ikke flere donorer melder sig på banen. Går ud o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye