Region Hovedstaden og DTU opretter Danmarks første tekniske universitetshospital
Partnerskabet skal skabe et fælles forsknings- og innovationsmiljø i den absolutte top, der skal være med til at transformere sundhedsvæsnet gennem uddannelse, innovation, forskning og behandling.

Bedre og mere sundhed til gavn for den enkelte patient, det samlede sundhedsvæsen og samfundet generelt. Det er visionen, når Region Hovedstaden og DTU opretter Danmarks første tekniske universitetshospital.
Under navnet Technical University Hospital of Greater Copenhagen (TUH) skal partnerskabet bringe DTU’s teknologiske kompetencer og faglighed i spil i sundhedsvæsnet ved at skabe nye løsninger til både diagnosticering og behandling af patienterne såvel som til hospitalsdriften. Samtidig skal sundhedsprofessionelle efteruddannes inden for innovation og teknologi.
”Vi har de sidste år set en fantastisk udvikling på vores hospitaler, hvor nye og innovative løsninger har hjulpet med at forbedre vores patientbehandling. Vi har et fremragende samarbejde med DTU, som vi i dag med Danmarks første tekniske universitetshospital konkretiserer og styrker. Sammen skal vi skabe rammerne for endnu mere nytænkning og smarte, teknologiske løsninger, som skal sikre, at det danske sundhedsvæsen forbliver blandt de allerbedste i verden,” siger Lars Gaardhøj, regionrådsformand i Region Hovedstaden.
Sundhedsvæsenet ser ind i en fremtid med flere og ældre patienter med behov for højspecialiseret behandling. Derfor er der behov for at samle de fagligheder, der er på DTU og hospitalerne, og skabe rammerne for samarbejdet mellem ingeniører og sundhedsfagligt personale, hvor de kan mødes og skabe nye ideer og løsninger på hospitalsgangene.
”Vi skal ikke kun lære af hinanden, men transformere sundhedsvæsnet ved at tilføre nye færdigheder inden for teknologi. Dermed kan vi skabe en ny generation af ingeniører, der er specialiseret i sundhedsteknologi og sundhedsfagligt personale, der har teknisk videnskabelige kompetencer. Sammen kan vi skabe fremtidens sundhedsvæsen,” siger Anders Bjarklev, rektor på DTU.
DTU og regionens hospitaler har allerede et samarbejde, der bl.a. har ført til en bacheloruddannelse i medicin og teknologi samt en lang række forskningsprojekter inden for alt lige fra organtransplantation til AI-løsninger og intelligente alarmsystemer.
Partnerskabet skal brede samarbejdet ud til alle hospitaler i Region Hovedstaden og accelerere den positive udvikling gennem kandidatuddannelser, relevante forskningsmiljøer samt innovationsmiljøer og startups.
For yderligere information:
Danmarks Tekniske Universitet
Tlf.: 45257878
Mail: presse@dtu.dk:
Region Hovedstadens presse
Tlf: 70209588
Mail: presse@regionh.dk
Billeder

Vedhæftede filer
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum