Ungeklimarådet har fået nye medlemmer
De 14 nye ansigter, som de næste par år skal udgøre Ungeklimarådet, er fundet. Medlemmerne kommer hver med forskellige baggrunde og idéer, der skal bruges til at rådgive og udvikle anbefalinger til klima-, energi- og forsyningsministeren.
Ungeklimarådets 14 nye medlemmer er på plads. De næste to år skal nye medlemmer fra hele Danmark stå for udviklingen af grønne anbefalinger og klimarådgivning til klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.
De nye medlemmer i Ungeklimarådet skal ikke kun bringe nyskabende idéer til bordet – de skal også repræsentere ungdommens forskelligartede stemmer i klimadebatten.
”Jeg sætter stor pris på det gode samarbejde, som jeg har haft med det afgående Ungeklimaråd – og jeg ser frem til et mindst lige så godt samarbejde med de nye medlemmer. Ungeklimarådet er en vigtig stemme i klimadebatten og bidrager med et helt nødvendigt perspektiv for mig som minister. Jeg glæder mig derfor til at følge det nye Ungeklimaråds arbejde,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.
Halvdelen af de nye medlemmer er udpeget af de afgående medlemmer af Ungeklimarådet på baggrund af åben ansøgning. Den anden halvdel er udpeget af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, som har bistået Ungeklimarådet i at udpege medlemmer fra danske ungdomsorganisationer.
I udpegningen af nye medlemmer har der været ambition om en bred sammensætning med fokus på bl.a. geografi, køn, uddannelsesretning, beskæftigelse mv.
”Klimapolitik er det tema, der optager unge aller mest. Derfor er det vigtigt, at den danske ungdom inddrages i arbejdet om, hvordan man adresserer klimakrisen – og netop derfor er Ungeklimarådet så vigtig. Jeg er rigtig glad for, at vi i DUF har været med til at udpege rådets nye enormt dygtige medlemmer, og at vi har sikret en bred repræsentation af unge. Jeg glæder mig til at følge deres arbejde,” siger forkvinde i DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd Christine Ravn Lund.
Ungeklimarådets 14 nye medlemmer:
Medlemmer udpeget på baggrund af åben ansøgning
- Anna Færch Hansen, advokatfuldmægtig hos Horten
- Benjamin Bøgen Pedersen, studerer International Business på Copenhagen Business School
- Bjarke Bjørch-Haderup, studerer Environmental Mangement and Policy ved Lunds Universitet
- Ida Lærke Holm, programme officer hos klimafonden KR Foundation
- Kathrine Strange, ansat ved Havhøst
- Sara Færch Hansen, arbejder med egenkapitalinvesteringer inden for bæredygtighed
- Linea Sveistrup, studerer politik og forvaltning ved Roskilde Universitet
Medlemmer udpeget af Dansk Ungdoms Fællesråd efter indstilling af danske ungdomsorganisationer
- Gorm Nissen, Den Grønne Ungdomsbevægelse
- Ida Kildsgaard Larsen, KFUM og KFUK Danmark
- Jeanette Andersen, Fagbevægelsens Ungdom
- Lise Coermann Nygaard, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd
- Sebastian Schwartz, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
- Søren Bank, Landbo Ungdom
- Wilhelm Ditlev Christian Thomsen, Konservativ Ungdom
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.
Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Ingen bud på havvindmølleparker: Opklaringsarbejde er igangsat5.12.2024 17:01:09 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har ikke modtaget bud på nogen af de tre havvindmølleparker i Nordsøen, der havde budfrist i dag. Ministeren har nu bedt Energistyrelsen om at sætte gang i dialog med markedet for at undersøge hvorfor. De tre havvindmølleparker i Nordsøen udgør første halvdel af danmarkshistoriens største udbud af havvind af i alt 6 GW.
Ukrainske energisystemer under pres: Ny app skal hjælpe ukrainere med at reducere varigheden af strømafbrydelser2.12.2024 16:11:06 CET | Pressemeddelelse
Ruslands angreb på infrastrukturen har sat Ukraines energiforsyning under hårdt pres. Danske og ukrainske myndigheder har i samarbejde udviklet en app, der giver ukrainske borgere muligheden for selv at hjælpe med at reducere varigheden af strømafbrydelserne.
NEKST vil bane vej gennem tilladelsesjungle for at sikre hurtigere udbygning af elnettet2.12.2024 09:01:06 CET | Pressemeddelelse
Opgaven var klart defineret fra start for regeringens energikrisestab for elnet. Der skal mere fart på udbygningen, hvis den grønne omstilling skal sikres. Nu er NEKST-arbejdsgruppen klar med sine anbefalinger, der blandt andet vil skabe hurtigere processer og bedre koordinering af godkendelser.
Nu kan yderligere 170.000 boliger få tilskud til grøn renovering29.11.2024 09:05:04 CET | Pressemeddelelse
Fra næste år kan over dobbelt så mange boligejere søge om tilskud til at få isoleret loftet eller fornyet de gamle vinduer via Energirenoveringspuljen. Det sker, når boliger med energimærke D indlemmes i puljen.
COP29: Enighed om ny aftale om klimafinansiering24.11.2024 01:38:42 CET | Pressemeddelelse
På COP29 i Baku i Aserbajdsjan er verdens lande netop blevet enige om en aftale, der skal sikre mere klimafinansiering til verdens udviklingslande. Med målet skal der sikres mindst 300 mia. USD gennem offentlige indsatser i 2035. Derudover er der sat et mål om, at de samlede investeringer i udviklingslandes klimaindsats skal nå 1300 mia. USD i 2035 fra både offentlige og private kilder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum