Columbus overgik vækstforventningerne i 2023

Del

2023 var et vækstår for Columbus med en omsætningsvækst på 11%, og 15% justeret for valuta og opkøb. Væksten forventes at fortsætte. De nye treårige vækstmål sigter mod at opretholde en årlig toplinjevækst på 10%, samtidig med at indtjeningen forbedres med et løft af EBITDA-marginen til 15% inden udgangen af 2026.

“Vi har i 2023 afsluttet vores treårige vækststrategi, Focus23, med succes. Det overordnede mål var at levere organisk profitabel vækst på 10% årligt inden udgangen af 2023, og vi overgik disse forventninger med en vækst på 15% justeret for valuta og opkøb,” siger CEO Søren Krogh Knudsen.

Columbus fik en stærk afslutning på året. I Q4 2023 steg omsætningen med 13% til DKK 414 mio. sammenlignet med Q4 2022, og 16% justeret for valuta og opkøb. Driftsresultatet (EBITDA) blev på DKK 40 mio. med en EBITDA-margin på 9,6%.

For året som helhed leverede Columbus en samlet omsætning på DKK 1.540 mio. og et EBITDA-resultat på DKK 118 mio., svarende til en EBITDA-margin på 7,6%. Den negative udvikling i både SEK og NOK påvirkede omsætningen negativt med DKK 86 mio.

null

Positiv udvikling på tværs af forretningen

Alle større forretningsområder bidrog positivt til omsætningsvæksten, især Data & Analytics og Customer Experience & Engagement viste fortsat høje vækstrater med en vækst i omsætningen på henholdsvis 30% og 49%. Columbus’ største forretningsområde, Dynamics (cloud-ERP), fortsatte også den stærke udvikling med en vækst på 12%. Columbus’ M3 (Cloud-ERP) og Digital Commerce forretningsenheder var påvirket negativt af faldet i SEK, da størstedelen af omsætningen kommer fra det svenske marked. I 2023 faldt omsætningen i M3 med 0,6%, mens Digital Commerce leverede en beskeden vækst på 1,6%.

Markedsenhederne i Storbritannien og Danmark klarede sig godt i 2023 med en vækst i  serviceomsætningen på henholdsvis 43% og 31%. I Danmark var væksten delvist drevet af opkøbet af ICY Security, samtidig med at den danske markedsenhed leverede en organisk vækst på 17% i 2023. Columbus’ største markedsenhed, Sverige, løftede serviceomsætningen med 6% og viste fremgang i et marked med en udfordrende økonomi. I Norge dækkede udviklingen i 2023 over et mere mikset billede efter en lang periode med stærk fremgang. I 2023, faldt omsætningen i Norge med 11%.

Til trods for den underliggende nervøsitet i markedet kunne Columbus byde velkommen til nye spændende kunder som Nuuday og Bavarian Nordic i Danmark, Compass Group AB og Fristad Workwear i Sverige, Jernia i Norge samt Origin Enterprise og Games Workshop i Storbritannien.

Vækstmuligheder inden for ESG-rapportering og AI-udnyttelse

Columbus har i løbet af 2023 præciseret sin ESG-strategi og har ligeledes kunnet imødekomme markedets efterspørgsel efter automatiseret ESG-rapportering. Columbus har en stor ekspertise inden for datahåndtering og kan også hjælpe med automatiseret ESG-rapportering hos kunderne - ikke kun for at overholde CSRD-kravene, men også for i realtid at kunne overvåge bæredygtighedsarbejdet.

I 2023 lancerede Columbus ligeledes et globalt AI-innovationsprogram med det formål at udforske nye vækstmuligheder og øge den forretningsmæssige effektivitet hos kunderne. AI-mulighederne er stadig kun i sin vorden, men der er ingen tvivl om, at potentialet inden for AI er massivt - både for Columbus og kunderne.

AI er ikke blot en teknologi; det er en katalysator for transformation. Det kan revolutionere, hvordan vi arbejder, skaber værdi og løser komplekse udfordringer for vores kunder. Vi er kun i begyndelsen af denne rejse, men jeg er overbevist om, at AI vil være en afgørende drivkraft for vores fremtidige succes som IT-konsulenter”, siger Søren Krogh Knudsen.

New Heights – ny vækststrategi

Columbus har i den afsluttede Focus23 strategiperiode strømlinet organisationen og styrket markedspositionen. I 2023 havde Columbus en organisk vækst på 15% i sit primære marked, hvilket kan sammenlignes med en overordnet markedsvækst på 7%.

I de kommende år skal væksten drives af fire strategiske initiativer i New Heights-strategien, 2024-2026, dækkende både organisk og tilkøbt vækst:

  • Udvide og investere i vores serviceportefølje
  • Opbygge en stærk markedsposition i life science-industrien
  • Styrke vores rolle som livslang driftspartner for vores kunder
  • Lancering af EBITDA15-programmet til løft af profitabiliteten

Columbus har allerede taget de første strategiske skridt med opkøbet af ICY Security og Endless Gain og ved nu også officielt at dække life science-industrien, som har samme karakteristika som Columbus’ eksisterende forretning.

God start på året

Udviklingen i begyndelsen af 2024 har levet op til Columbus’ positive forventninger. For 2024 forventes en organisk omsætningsvækst på 8-10% og EBITDA margin på 9-10%.

Bestyrelesformand Ib Kunøe udtaler: “Den stærke underliggende udvikling i Q4 2023 forventes at fortsætte i 2024. Vi følger dog nøje udviklingen i de eksterne forhold, da den geopolitiske usikkerhed hurtigt kan påvirke markedsudviklingen.”

Nøgleord

Kontakter

Communications Director
Tine Rasmussen
tra@columbusglobal.com
+45 29 69 06 77

Billeder

Om Columbus

Columbus er en global IT-konsulentvirksomhed, der er specialiseret i at løse komplekse digitale udfordringer for kunder inden for fremstilling, detail & distribution, fødevarer og life science industrierne. Med over 1.600 medarbejdere i mere end ti lande leverer vi forretningskritiske løsninger inden for bl.a. CloudERP, Data & Analytics, Application Management, Digital Commerce, Cybersecurity, AI Innovation og ESG. Med hovedkontor i Danmark og tilstedeværelse over hele verden sikrer vi lokal levering af vores services på globalt plan. www.columbusglobal.com

Følg pressemeddelelser fra Columbus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Columbus

Stærkt Q3-regnskab, nye ambitiøse vækstmål for 2024-2026 samt nyt fokus på Life Science15.11.2023 09:13:36 CET | Pressemeddelelse

I tredje kvartal 2023 leverede Columbus endnu en gang en flot organisk toplinjevækst på 15% (korrigeret for opkøb og valuta) og fremgangen i driftsresultatet (EBITDA) blev på hele 28%. Der er nu skabt et solidt fundament for den kommende strategiperiode – New Heights – som især vil fokusere på et løft af profitabiliteten med et mål for EBITDA-marginen på 15% ved udgangen af 2026. Columbus forventer i tillæg en gennemsnitlig årlig toplinjevækst på 10% i 2024-2026.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye