Columbus overgik vækstforventningerne i 2023

Del

2023 var et vækstår for Columbus med en omsætningsvækst på 11%, og 15% justeret for valuta og opkøb. Væksten forventes at fortsætte. De nye treårige vækstmål sigter mod at opretholde en årlig toplinjevækst på 10%, samtidig med at indtjeningen forbedres med et løft af EBITDA-marginen til 15% inden udgangen af 2026.

“Vi har i 2023 afsluttet vores treårige vækststrategi, Focus23, med succes. Det overordnede mål var at levere organisk profitabel vækst på 10% årligt inden udgangen af 2023, og vi overgik disse forventninger med en vækst på 15% justeret for valuta og opkøb,” siger CEO Søren Krogh Knudsen.

Columbus fik en stærk afslutning på året. I Q4 2023 steg omsætningen med 13% til DKK 414 mio. sammenlignet med Q4 2022, og 16% justeret for valuta og opkøb. Driftsresultatet (EBITDA) blev på DKK 40 mio. med en EBITDA-margin på 9,6%.

For året som helhed leverede Columbus en samlet omsætning på DKK 1.540 mio. og et EBITDA-resultat på DKK 118 mio., svarende til en EBITDA-margin på 7,6%. Den negative udvikling i både SEK og NOK påvirkede omsætningen negativt med DKK 86 mio.

null

Positiv udvikling på tværs af forretningen

Alle større forretningsområder bidrog positivt til omsætningsvæksten, især Data & Analytics og Customer Experience & Engagement viste fortsat høje vækstrater med en vækst i omsætningen på henholdsvis 30% og 49%. Columbus’ største forretningsområde, Dynamics (cloud-ERP), fortsatte også den stærke udvikling med en vækst på 12%. Columbus’ M3 (Cloud-ERP) og Digital Commerce forretningsenheder var påvirket negativt af faldet i SEK, da størstedelen af omsætningen kommer fra det svenske marked. I 2023 faldt omsætningen i M3 med 0,6%, mens Digital Commerce leverede en beskeden vækst på 1,6%.

Markedsenhederne i Storbritannien og Danmark klarede sig godt i 2023 med en vækst i  serviceomsætningen på henholdsvis 43% og 31%. I Danmark var væksten delvist drevet af opkøbet af ICY Security, samtidig med at den danske markedsenhed leverede en organisk vækst på 17% i 2023. Columbus’ største markedsenhed, Sverige, løftede serviceomsætningen med 6% og viste fremgang i et marked med en udfordrende økonomi. I Norge dækkede udviklingen i 2023 over et mere mikset billede efter en lang periode med stærk fremgang. I 2023, faldt omsætningen i Norge med 11%.

Til trods for den underliggende nervøsitet i markedet kunne Columbus byde velkommen til nye spændende kunder som Nuuday og Bavarian Nordic i Danmark, Compass Group AB og Fristad Workwear i Sverige, Jernia i Norge samt Origin Enterprise og Games Workshop i Storbritannien.

Vækstmuligheder inden for ESG-rapportering og AI-udnyttelse

Columbus har i løbet af 2023 præciseret sin ESG-strategi og har ligeledes kunnet imødekomme markedets efterspørgsel efter automatiseret ESG-rapportering. Columbus har en stor ekspertise inden for datahåndtering og kan også hjælpe med automatiseret ESG-rapportering hos kunderne - ikke kun for at overholde CSRD-kravene, men også for i realtid at kunne overvåge bæredygtighedsarbejdet.

I 2023 lancerede Columbus ligeledes et globalt AI-innovationsprogram med det formål at udforske nye vækstmuligheder og øge den forretningsmæssige effektivitet hos kunderne. AI-mulighederne er stadig kun i sin vorden, men der er ingen tvivl om, at potentialet inden for AI er massivt - både for Columbus og kunderne.

AI er ikke blot en teknologi; det er en katalysator for transformation. Det kan revolutionere, hvordan vi arbejder, skaber værdi og løser komplekse udfordringer for vores kunder. Vi er kun i begyndelsen af denne rejse, men jeg er overbevist om, at AI vil være en afgørende drivkraft for vores fremtidige succes som IT-konsulenter”, siger Søren Krogh Knudsen.

New Heights – ny vækststrategi

Columbus har i den afsluttede Focus23 strategiperiode strømlinet organisationen og styrket markedspositionen. I 2023 havde Columbus en organisk vækst på 15% i sit primære marked, hvilket kan sammenlignes med en overordnet markedsvækst på 7%.

I de kommende år skal væksten drives af fire strategiske initiativer i New Heights-strategien, 2024-2026, dækkende både organisk og tilkøbt vækst:

  • Udvide og investere i vores serviceportefølje
  • Opbygge en stærk markedsposition i life science-industrien
  • Styrke vores rolle som livslang driftspartner for vores kunder
  • Lancering af EBITDA15-programmet til løft af profitabiliteten

Columbus har allerede taget de første strategiske skridt med opkøbet af ICY Security og Endless Gain og ved nu også officielt at dække life science-industrien, som har samme karakteristika som Columbus’ eksisterende forretning.

God start på året

Udviklingen i begyndelsen af 2024 har levet op til Columbus’ positive forventninger. For 2024 forventes en organisk omsætningsvækst på 8-10% og EBITDA margin på 9-10%.

Bestyrelesformand Ib Kunøe udtaler: “Den stærke underliggende udvikling i Q4 2023 forventes at fortsætte i 2024. Vi følger dog nøje udviklingen i de eksterne forhold, da den geopolitiske usikkerhed hurtigt kan påvirke markedsudviklingen.”

Nøgleord

Kontakter

Communications Director
Tine Rasmussen
tra@columbusglobal.com
+45 29 69 06 77

Billeder

Om Columbus

Columbus er en global IT-konsulentvirksomhed, der er specialiseret i at løse komplekse digitale udfordringer for kunder inden for fremstilling, detail & distribution, fødevarer og life science industrierne. Med over 1.600 medarbejdere i mere end ti lande leverer vi forretningskritiske løsninger inden for bl.a. CloudERP, Data & Analytics, Application Management, Digital Commerce, Cybersecurity, AI Innovation og ESG. Med hovedkontor i Danmark og tilstedeværelse over hele verden sikrer vi lokal levering af vores services på globalt plan. www.columbusglobal.com

Følg pressemeddelelser fra Columbus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Columbus

Stærkt Q3-regnskab, nye ambitiøse vækstmål for 2024-2026 samt nyt fokus på Life Science15.11.2023 09:13:36 CET | Pressemeddelelse

I tredje kvartal 2023 leverede Columbus endnu en gang en flot organisk toplinjevækst på 15% (korrigeret for opkøb og valuta) og fremgangen i driftsresultatet (EBITDA) blev på hele 28%. Der er nu skabt et solidt fundament for den kommende strategiperiode – New Heights – som især vil fokusere på et løft af profitabiliteten med et mål for EBITDA-marginen på 15% ved udgangen af 2026. Columbus forventer i tillæg en gennemsnitlig årlig toplinjevækst på 10% i 2024-2026.

Ny analyse af Columbus' regnskab for Q2 20231.9.2023 09:11:13 CEST | Pressemeddelelse

Analysen konkluderer bl.a. at: Columbus leverer, hvad der stilles i udsigt. Der er opnået en vækst korrigeret for opkøb og valuta på 16 % i andet kvartal (19 % korrigeret for valuta og inklusiv opkøb) og 14 % i første halvår. I andet kvartal er det lykkedes at fakturere 70 % af konsulenternes timeforbrug. Det vidner om øget effektivitet, der er et af målene fra Focus23 strategien. Med eksekvering af Focus23 strategien fremstår Columbus stringent og fokuseret på servicering af kernekundegruppen. Analysen kan findes her: https://ir.columbusglobal.com/static-files/96127943-4e58-4e34-97be-3790aa0f0a06

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye