Det Kongelige Teater

Publikum- og anmeldersuccesen ’Indenfor murene’ vender tilbage i 2026

Del

Da den anmelderroste klassiker Indenfor murene spillede på Gamle Scene og rundt i landet, var det til udsolgte sale. Grundet stor efterspørgsel vender Henri Nathansens evigt aktuelle klassiker tilbage på Gamle Scene i 2026.

Foto: Klaus Vedfelt

Indenfor murene er ikke uden grund et af de mest spillede danske dramaer, og efter udsolgte forestillinger på Gamle Scene og på danmarksturnéen, blev det slået fast, at Henri Nathansens klassiker er evigt aktuel. Indenfor murene havde urpremiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i 1912, og er senest blevet iscenesat af skuespilchef Morten Kirkskov i januar 2024. Grundet stor efterspørgsel kan man i 2026 igen opleve Morten Kirkskovs iscenesættelse i en genopsætning med det samme stjernecast på Gamle Scene.

Indenfor murene er fortællingen om, hvad det vil sige at høre til og være tvunget til at gøre op med alt det, der binder ens verden sammen. Morten Kirkskov udtaler:

”Efter at have spillet for fulde huse på Gamle Scene og med lange ventelister rundt om i Danmark, er det mig en stor glæde, at vi genopsætter Indenfor murene i januar og februar 2026 på Gamle Scene. Mange flere mennesker får nu muligheden for at opleve Henri Nathansens stærke fortælling om kærlighed, had og forsoning. Nathansens dybt rørende skuespil mister tilsyneladende aldrig sin relevans og vil altid inspirere os til at forandre verden til det bedre.”

Anmelderne skrev om Indenfor murene:

☆☆☆☆☆☆
”Det Kongelige Teaters opsætning af »Indenfor murene« gør det gamle hverdagsdrama til en brændende og levende fortælling. Det skyldes ikke mindst skuespilkunst i særklasse fra Jens Albinus og Bodil Jørgensen.” – Berlingske

♥♥♥♥♥
Indenfor murene på Det Kongelige Teater stoler på teksten og skuespillet og formulerer et mørkt håb, der føles som det eneste mulige i den nutid, stykket også taler ind i.” – Politiken

☆☆☆☆☆
Indenfor murene er en rystende relevant klassikeropsætning” – Kristeligt Dagblad

Indenfor murene er intens og oprivende. Den har bid. Nathansens historie griber tilskueren om hjertet.” - Information

”Alle medvirkende spiller, som gjaldt det livet, måske fordi det faktisk gør det. Stor kunst taler gennem aldre.” - Weekendavisen

Læs mere om forestillingen her:

Se flere pressebilleder her

Indenfor murene får repremiere d. 14. januar 2026 på Gamle Scene og spiller frem til d. 19. februar. Billetsalget er startet.

For yderligere information, kontakt venligst:
Lise Benthin Præstgaard / libp@kglteater.dk / tlf. 22 92 09 00

Medvirkende:
Adolf Levin: Jens Albinus
Sara Levin: Bodil Jørgensen
Esther Levin: Emilie Kroyer Koppel
Jørgen Herming: Joachim Kubel
Etatsråd Herming: Lars Brygmann
Etatsrådinde Herming: Stine Stengade
Hugo Levin: Emil Prenter
Jakob Levin: Zaki Nobel
Dina Levin: Jela Natius Abildgaard
Meyer: Nicolai Dahl Hamilton

Holdet bag:
Dramatiker: Henri Nathansen
Iscenesættelse: Morten Kirkskov
Scenografi og kostumedesign: Steffen Aarfing
Lysdesign: Ulrik Gad
Lyddesign: Mogens Laursen Hastrup
Koreografi: Sofie Akerø

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye