AURA

AURA investerer i dansk scaleup virksomhed indenfor den grønne omstilling

Del

Kort efter salget af aktierne i ladeoperatøren Spirii går den østjyske energi- og fiberkoncern AURAs investeringsarm AURA Ventures ind i en ny strategisk investering indenfor den grønne omstilling. Denne gang handler det om den danske scaleup-virksomhed Utiligize, der er en B2B-softwarevirksomhed, som specialiserer sig i løsninger til elnetselskaber.

Utiligize dashboard
Utiligize dashboard

Utiligize’s avancerede software giver mulighed for at sikre præcise prognoser for den fremtidige belastning i elnettet, en viden som er helt afgørende, for at netselskaberne kan imødegå udfordringerne ved den øgede elektrificering. Dermed kan vi som samfund forberede vores infrastruktur, og investeringerne i denne, til at understøtte den grønne omstilling endnu bedre.

”Denne investering understreger endnu engang AURAs dedikation til at være drivkraft for den grønne omstilling. Elnettet udgør fundamentet i elektrificeringen af samfundet, der er en afgørende parameter for at reducere de fossile brændsler, og investeringerne i elnettet er både langsigtede og økonomisk tunge. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi bruger pengene rigtigt og fornuftigt. Apropos at bruge pengene fornuftigt kan det på mig virke lidt besynderligt, at netselskaber selv går i gang med at udvikle IT-løsninger til eget forbrug, når markedet allerede tilbyder standardløsninger, der kan skaleres. Hvis vi skal gennemføre den grønne omstilling effektivt og hurtigt, skal netselskaberne handle i dag,” siger Carsten Höegh Christiansen administrerende direktør i AURA og fortsætter:  

”Utiligize har allerede bevist sig og deres teknologi. Med kunder i både Danmark og Italien og ligeledes på vej ind på det norske marked har selskabet et spændende potentiale, som vi gerne vil være med at forløse. Vores samarbejde er et vigtigt skridt i retning af en mere bæredygtig og effektiv energifremtid.”  

Erfaringer fra energisektoren
Utiligize blev etableret i 2018, og selskabets innovative cloudbaserede software er blevet udviklet på baggrund af de to stiftere Kalle Hansen og Emil Larsens erfaringer fra energisektoren. De har sidenhen selv finansieret første version af produktet, tiltrukket venturekapital og samlet et stærkt hold omkring sig, og Kalle Hansen, CEO i Utiligize, er godt tilfreds med nu at få en større spiller i den danske energisektor med i virksomheden.
”Vi er glade for at byde AURA velkommen i ejerkredsen i Utiligize. AURAs strategiske fokus, industrielle ekspertise og engagement i den grønne omstilling harmonerer perfekt med vores vision og mål om at hjælpe netselskaberne med at facilitere elektrificeringen af samfundet så hurtigt som muligt. Med AURA ombord ser vi frem til at styrke vores position i markedet,” siger Kalle Thorbjørn Hansen.

Bred investorkreds
I forvejen er 2L Kapital og den store norske energi- og teknologivirksomhed Eviny investor i Utiligize. Roald Brekkhus, Investment Director i Eviny Ventures, er overbevist om, at Utiligizes løsninger er vejen frem mod et mere bæredygtigt elnet.

”Jeg støtter fuldt ud visionen om, at Utiligizes platform er fremtiden for styring af elnettet, som kan hjælpe med at lette ubegrænset adgang til nettet. Og jeg er glad for at se, at AURA støtter denne innovative tilgang. Det er spændende at se, at investorer fra den danske energisektor anerkender denne standard softwareløsning som en vigtig del af fremtidig netplanlægning,” understreger Roald Brekkhus.

AURA Ventures opgave er at screene og foretage strategiske investeringer i relevante startups, der understøtter AURAs strategi, og udover den tidlige investering i Spirii har AURA Ventures også investeret i Over Easy Solar og SynergyXR.

”Vi leder efter virksomheder som skaber fremtidens løsninger for energisektoren. Vi har fulgt Utiligize et års tid, og er imponerede over både holdet og produktet. Vi ved fra vores eget netselskab, Dinel, hvilken værdi Utiligizes løsninger tilfører et netselskab. Det er præcis den slags ”niche-behov”, vi som strategisk corporate investor forstår – men også det store potentiale der ellers ligger i selskabet,” understreger Martin Schorling Overgård, Head of AURA Ventures.

Kontakter

Martin Schorling OvergårdHead of AURA VenturesAURA

Tlf:23 64 82 42

Billeder

Vedhæftede filer

Om AURA

AURA er en østjysk energi- og fiberkoncern med ca. 350 medarbejdere. Vi beskæftiger os med e-mobility, elinstallation, fibernet, el-handel, vedligehold og udbygning af el-nettet samt innovative aktiviteter inden for vedvarende energi, mobilitet og grøn omstilling.

Vi ønsker at være drivkraft for bæredygtighed og grøn omstilling i Østjylland, og vi investerer massivt i vedvarende energi.
Flere end 113.000 andelshavere ejer AURA, og vi har mere end 100 års erfaring med at opbygge og levere kritisk infrastruktur til vores kunder.

Koncernen omsætter for omkring 1,9 mia. kr. om året.

Følg pressemeddelelser fra AURA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AURA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye