Agria Dyreforsikring

Forsikringsselskab støtter dyreejere i sorg

Del

For op til 45% af danske dyreejere er tabet af et kæledyr lige så stort, som havde de mistet en nær ven eller et familiemedlem, men ofte er der meget lidt hjælp og forståelse at hente for dyreejerne i den svære tid. Agria Dyreforsikring lancerer derfor et banebrydende initiativ, der fokuserer på at støtte alle dyreejere i sorg – uanset om dyreejeren er kunde hos Agria eller ej.

”Det sidste kram” er en ny onlineportal, der er dedikeret til støtte af alle dyreejere i sorg – uanset om man er kunde hos Agria Dyreforsikring eller ej.
”Det sidste kram” er en ny onlineportal, der er dedikeret til støtte af alle dyreejere i sorg – uanset om man er kunde hos Agria Dyreforsikring eller ej.

Det nye onlineunivers, ”Det sidste kram”, har til formål at hjælpe dyreejere med at håndtere den uundgåelige sorg, der følger tabet af et familiedyr. Initiativet er en milepæl inden for forsikringsbranchen, da det er første gang, et forsikringsselskab har fokus på at støtte kunder, der står i en svær fase af deres liv, som udfolder sig efter det formelle kundeforhold er afsluttet.

- For mange er dyrene en del af familien, og det kan derfor være forbundet med stor sorg og smerte at sige farvel. Desværre oplever nogen, at deres sorg ikke bliver forstået af omgivelserne, og derfor kan man som dyreejer føle sig meget alene i sin sorg og meget lidt forstået af sin nære omverden, siger Tine Stabell, adm. direktør i Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:

- Vores mission som forsikringsselskab er ikke blot at være der for vores kunder i gode tider, men også at støtte dem gennem de vanskelige øjeblikke, hvor de har allermest brug for vores hjælp og forståelse. Mere end 5.000 gange om året oplever vi, at vores kunder mister et familiedyr, og fordi 95% af vores medarbejdere selv er dyreejere, forstår vi, hvor dybtgående og smertefuldt det tab kan være. Det er derfor, vi har taget det næste skridt for at sikre, at ikke bare vores kunder men alle dyreejere ikke står alene med sorgen, forklarer Tine Stabell.

Sorg er reaktion på tab

Det nye onlineunivers tilbyder en bred vifte af ressourcer, herunder artikler og podcasts, der er skræddersyet til at hjælpe dyreejere med at forstå og bearbejde deres sorg på en sund og konstruktiv måde. Det er dels dyrlæger og dels psykologer fra Center for Menneske-Dyr-Psykologi ved Aalborg Universitet, som har bidraget til en stor del af indholdet på hjemmesiden.

- Sorg er reaktionen på et tab af nogen, man holder af. Modsat hvad nogen måske tror, er der følelsesmæssigt ikke den store forskel på, om det er et menneske eller et familiedyr, man sørger over. Desværre er sorgen over at miste et familiedyr ikke lige så socialt anerkendt, som når man sørger over en nærtstående person, forklarer Chalotte Glintborg, der er lektor og tilknyttet Center for Menneske-Dyr-Psykologi.

Ophæver tabuer

- Der er brug for at italesætte, at sorg over et mistet familiedyr er naturligt. Det er derfor, vi har valgt at tage emnet op, folde det ud og give det liv i håbet om, at vi med den nye onlineportal vil kunne udbrede viden og ophæve nogle tabuer om sorg i forbindelse med tabet af et familiedyr, og dels hjælpe alle de dyreejere, der rammes af sorg ved tabet af et højtelsket dyr, siger Tine Stabell.

Her får du information om alt fra tilpasninger, man som dyreejer kan lave, så det ældre dyr har det godt i den sidste del af sit liv, til tegn på, at det er tid til at tage den svære beslutning om aflivning. Du finder også artikler om alt, hvad du bør tænke over før, under og efter, du mister et dyr, og der er ligeledes gode råd til forældre og dyreejere med flere dyr.

Sammen med smådyrsdyrlæge Sara Solheim og hestedyrlæge Diana Chong fra Agria Dyreforsikring og psykologer og forskere i psykologi Tia G. B. Hansen, Kristine Jensen de López og Chalotte Glintborg fra Center for Menneske-Dyr-Psykologi ved Aalborg Universitet har Agria skabt et onlineunivers med fagartikler og podcasts, som har til formål at hjælpe dyreejere med at håndtere den uundgåelige sorg, der følger tabet af et kæledyr.

For mere information om Agria Dyreforsikring og det nye onlineunivers, Det sidste kram, er du velkommen til at besøge agria.dk/det-sidste-kram

Kontakter

Billeder

”Det sidste kram” er en ny onlineportal, der er dedikeret til støtte af alle dyreejere i sorg – uanset om man er kunde hos Agria Dyreforsikring eller ej.
”Det sidste kram” er en ny onlineportal, der er dedikeret til støtte af alle dyreejere i sorg – uanset om man er kunde hos Agria Dyreforsikring eller ej.
Download

Links

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr25.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination22.3.2024 09:12:32 CET | Pressemeddelelse

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig er sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt: Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. Ved du, hvordan du skal reagere, eller hvilke symptomer du skal være opmærksom på, hvis din hund bliver bidt?

Psykolog: Børns sorg over tab af kæledyr skal tages alvorligt19.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mange forældre er i tvivl om, hvor meget barnet skal involveres, når et kæledyrs liv er ved at være slut. For hvor meget forstår barnet om døden? Skal barnet være til stede ved en aflivning? Og hvordan hjælper man bedst sit barn med at bearbejde sin sorg? Agria Dyreforsikring har skabt et online-sorgunivers med vejledning til forældre og børn, der har et dyr i sin sidste fase af livet, eller som sørger over et kæledyr, der er gået bort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye