Alm. Brand Forsikring A/S

Motorcykelsæsonen er skudt i gang – fem gode råd til en god sæsonstart

Del

Sådan kickstarter du din motorcykel og får banket rust af både cykel og fører, så du får en god start på sæsonen.

De fleste motorcykelentusiaster drømmer om sol, varme og ture rundt i landet på motorcyklen. Sæsonen er officielt startet, selv om vejret godt kunne være lidt varmere.
De fleste motorcykelentusiaster drømmer om sol, varme og ture rundt i landet på motorcyklen. Sæsonen er officielt startet, selv om vejret godt kunne være lidt varmere.

Selv om der fortsat er frosthvide græsplæner om morgenen, og en bidende vind ikke ligefrem leder tankerne hen på sommer, så kan selv spæde solstrejf få det til at krible i fingrene. Ikke mindst hos motorcykelentusiasterne. Og det er nu endelig blevet tid til at støve motorcyklen af og trække den frem fra garagen. 1. marts blev motorcykelsæsonen nemlig officielt skudt i gang.

Men for at få en så god sæson på motorcyklen som muligt er det en god ide lige at støve både sig selv om sin motorcykel af, lyder rådet fra Henrik Bundgaard, koncerndirektør for Skadeservice i Alm. Brand.

- I bund og grund handler det om to ting: Til at starte med skal du tjekke, at cyklen ikke er blevet ’rusten’ af at stå tildækket i et hjørne hele vinteren, og derudover skal du være bevidst om, at du også selv måske har lidt rustne evner som fører af motorcyklen. Derfor bør du tage den med ro og ikke blive forårskåd på de første par ture,” fortæller Henrik Bundgaard.

Han peger også på, at selvom man selv synes, man er ganske habil til at skrue og justere på sin maskine, så skal man alligevel få en professional til at kigge cyklen igennem, især hvis der er ting, der skal laves.

Erfaringerne fra Alm. Brand er nemlig, at det som oftest er det mekaniske, der kan volde problemer ovenpå en lang vinter i garagen.

- 60 procent af de skader, vi ser med motorcykler, er mekaniske. Det viser, at det er vigtigt at få tjekket sin cykel godt igennem allerede i begyndelsen af sæsonen, siger Henrik Bundgaard.

Henrik Bundgaard giver dig fem gode råd til at kickstarte en god motorcykelsæson:

1. Tjek dine dæk for luft. Det er samtidig en gode ide også at tjekke de flade punkter på dækkene, som nemt kan opstå, når cyklen har stået stille hele vinteren.

2. Tjek og udskift olie og oliefilter. Det er afgørende, at motoren har nok olie, så du ikke belaster den unødigt eller i sidste ende får den til at gå i stykker.

3. Gå cyklen igennem og tjek, at alle slanger og kabler er intakte og sidder, som de skal. Hvis de er møre eller slidte, så udskift dem.

4. Bremserne er vitale. Tjek både bremseklodser og bremsevæske, og sørg for, at det er justeret, så de passer til din motorcykel.

5. Sørg for, at lygterne og lyset på din motorcykel stadig er i orden, så du er synlig i trafikken. Især i starten af sæsonen bliver det stadig tidligt mørkt.

Kontakter

Alm. Brand Forsikring

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand: Forbered dig på det værste i morgen2.1.2024 15:02:10 CET | Pressemeddelelse

Meteorologerne varsler om voldsomt vejr i store dele af landet i morgen med både kraftig regn, kraftig blæst og store snemængder. Erfaringerne hos Alm. Brand viser, at snestorm ofte betyder biler i rabatten, sammenstød, piskesmæld og helt uforudsigelige forhold på vejene. Rådet fra skadesdirektør Henrik Bundgaard i Alm. Brand er derfor: Bliv hjemme, hvis det er muligt, og hvis du endelig skal afsted, så tag en skovl og et tæppe med.

Pas på derude: Bomber og raketter rammer i flæng15.12.2023 08:32:31 CET | Pressemeddelelse

Reglerne for affyring af fyrværkeri er strammet flere gange inden for en kort årrække. Hos Alm. Brand afspejler det sig i en halvering af eksplosionsrelaterede anmeldelser af skader på bygninger og genstande. Men antallet af personskader er ikke faldet i samme fart, og uanset om du er den, der køber og antænder fyrværkeri eller blot ser på, er der stadig al mulig grund til at passe på: Hver tredje, der behandles for fyrværkeriskader på landets skadestuer, er tilskuere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye