Udenrigsministeriet

I januar 2024 faldt Danmarks samlede eksport 7,0 pct. i forhold til december 2023

Del

Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, blev reduceret til minus 3,6 pct.

I løbende priser faldt den samlede eksport af varer og tjenester 7,0 pct. i januar 2024 i forhold til december i henhold til den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik. Vareeksporten faldt 3,4 pct. og tjenesteeksporten faldt 12,4 pct. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, for hele eksporten blev reduceret til minus 3,6 pct. som en kombination af en stigning på 7,7 pct. for vareeksporten og et fald på 16,5 pct. for tjenesteeksporten, jf. tabel 1.

null

Faldet i vareeksporten i januar skyldes især den del af vareeksporten, som ikke krydser dansk grænse (altså produceres og sælges i udlandet), som faldt 10,2 pct. Ses udviklingen i forhold til januar 2023 i faktiske tal uden sæsonkorrektion var faldet i den samlede eksport i januar 2024 2,0 pct., fordelt med en vækst i vareeksporten på 7,0 pct. og et fald i tjenesteeksporten på 14,9 pct.

null

Fordelt på lande var det største absolutte fald i den samlede eksport til lande uden for EU, dog ikke til USA, hvor eksporten øgedes med 1 mia.kr., svarende til 5 pct. i forhold til januar 2023.

null

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg, jacwar@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye