VIA University College

Andet kuld af skatteuddannede fra Herning allerede i job

Del

Andet hold på skatteuddannelsen i Herning er netop dimitteret, og som sædvanlig er der stor efterspørgsel på de nyuddannede skatteeksperter, der hives til både Esbjerg, Ringkøbing og Horsens.  

I disse dage sidder mange danskere og forholder sig til befordringsfradrag, kapitalindkomst og pensionsfradrag – noget, der for de fleste kan være svært at finde rundt i.

Men ikke for ni nyuddannede dimittender fra Herning. De kommer nemlig ud som eksperter i skat efter at have læst 3,5 år på skatteuddannelsen i Herning. Og der er efterspørgsel på netop de kompetencer, for stort set alle er gået direkte ud i job.

”Langt de fleste ender med at arbejde der, hvor de var i praktik. Det vidner jo i høj grad om, at arbejdspladserne oplever vores studerende som dygtige og kompetente. Fra uddannelsen i Herning sender vi studerende til både Esbjerg, Ringkøbing og Horsens – og vi får kun positive tilbagemeldinger. Nu er så andet hold færdiguddannede, og det er jo et kvalitetsstempel for os som uddannelse, at alle er kommet i job,” mener Morten Bøhm, der er uddannelsesleder på skatteuddannelsen i Herning.

Mange perspektiver på skat

Mange færdiguddannede fra skatteuddannelsen ender på den oplagte arbejdsplads, nemlig Skattestyrelsen, som har afdelinger flere steder i regionen. Men også private virksomheder vil have fat i de nyuddannede skatteeksperter.

En af dem er 22-årige Benedicte Lassen fra Silkeborg. Hun har landet et job hos Jyske Bank, hvor hun også var i praktik under uddannelsen. Her sidder hun særligt med kunder, der er skattepligtige i flere lande end Danmark.

”Det var egentligt min nysgerrighed for at opleve alle sider af faget, der gjorde, at jeg endte her. Jeg ville gerne blive klogere på skat i det private, og derfor søgte jeg praktik hos Jyske Bank. Det gode ved uddannelsen er netop de mange perspektiver på skat, som vi får med – både i vores praktik, men også med mange virksomhedsbesøg og undervisere udefra, der hentes ind. Der er mange flere sider af faget, end man lige tror,” siger Benedicte Lassen.

Fra Ukraine til Herning

Samme oplevelse har 25-årige Viktoriia Smilian, der også er blandt de nyuddannede. Hun er bosat i Herning, men kommer oprindeligt fra Ukraine. Da hun kom til Danmark som 18-årig, hørte hun meget om, hvor vigtigt det var at have styr på skat.

”Det lød så indviklet at finde rundt i og på en måde også farligt, når folk snakkede om skattesmæk. Så jeg besluttede mig for at blive klogere på det – og fandt hurtigt ud af, at det jo slet ikke var farligt, men tværtimod spændende og relevant for hele vores velfærdssamfund,” fortæller Viktoriia Smilian.

Hun har også fået job hos sit praktiksted, nemlig hos Sagro i Herning, der rådgiver landbrugsvirksomheder.   

”Det er fedt at kunne gå direkte i job. Når man står som nyuddannet er det så rart at opleve, at virksomhederne og organisationerne virkelig gerne vil have os.”

Billeder

Victoriia Smilian
Victoriia Smilian
Download
Benedicte Lassen
Benedicte Lassen
Download

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye