Europæiske ERV A/S

Undersøgelse: Her holder danskerne påskeferie

Del

Danmark, Tyskland og Frankrig er de mest populære destinationer i påsken 2024. Det viser en undersøgelse, som Kantar Media har foretaget for Europæiske ERV.

Der er få uger til, at mange danskere holder påskeferie. I år er der flere danskere, der rejser i påskeferien end i vinterferien. Det viser en undersøgelse som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV. Her er der nemlig 15 % af danskerne, som planlægger at rejse i påskeferien, mens kun 13 % rejste i vinterferien. Men det er ikke alle, der har besluttet sig endnu. Der er nemlig hele 8 % af danskerne, som stadig overvejer, om de skal blive derhjemme eller tage en tur til udlandet.

Flest rejser indenfor landets grænser
For størstedelen af danskerne som skal rejse, bliver det indenfor landets grænser. Her er der nemlig 30 % af danskere, der rejser i Danmark i påskeferien. For de danskere, hvor rejsen går til udlandet, er Tyskland den mest populære destination blandt danskerne. Frankrig kommer på en andenplads, og Spanien får en tredjeplads.

- Påsken er en traditionel højtid, som danskerne gerne vil nyde sammen med deres familie og venner. Her er der mange, der samles til påskefrokoster og andre sjove påskeaktiviteter, som kan være grunden til, at mange bliver hjemme eller holder påskeferie i Danmark. Påskeferien varer i udgangspunktet 5 dage, så det vil være oplagt for nogle at tage en miniferie i storbyer som f.eks. Berlin eller Paris. Det kan være medvirkende til, at mange har valgt netop Tyskland og Frankrig i påskeferien, siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV. 

Flest flyver til destinationen
For de danskere der rejser i påskeferien, er der flest, der vælger flyet, som det primære transportmiddel til det sted, de holder ferie. Her er der hele 45 % af danskerne, som flyver til destinationen, mens 41 % vælger at køre i deres egen bil. Grunden til dette skyldes, at det er bekvemt og hurtigt at komme frem til deres rejsemål, det svarer størstedelen af danskerne i undersøgelsen, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV. Der er dog hele 10 % af danskerne, som tager toget, mens det er de færreste danskere, der vælger at køre i en lejet bil.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.

Liste over top-10 destinationer til påskeferien:

  1. Danmark
  2. Tyskland
  3. Frankrig
  4. Spanien
  5. Sverige
  6. Norge
  7. Polen
  8. Tyrkiet
  9. Italien
  10. USA

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Europæiske ERV

Europæiske ERV er Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab. Vi er del af den tyske forsikringsgruppe ERGO, som har mere end 37.000 ansatte på verdensplan. Vi har stået for tryggere rejser i mere end 100 år til en stor del af alle danske turister, erhvervsrejsende og deres arbejdsgivere, som har betroet os at stå for deres rejseforsikringer. Takket være mange års erfaring og specialudviklede rejseforsikringer kan vores kunder roligt tage af sted – og være trygge før, under og efter deres rejse. Sammen med vores svenske afdeling har vi mere end 1,2 millioner kunder og 7 millioner kortkunder. Læs mere på erv.dk.

Følg pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye