Billund Kommune

Billund Kommune hjælper ukrainere i job

Del

Billund Kommune er den kommune i Danmark, der klarer sig bedst i forhold til at få ukrainere i job. Intet mindre end 98 procent af de jobparate ukrainere, der bor i Billund Kommune, er nemlig i job. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening. 

98 procent af de jobparate ukrainere, der bor i Billund Kommune, er i job. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening betyder det, at Billund Kommune er den kommune i Danmark, der klarer sig bedst i forhold til at få Ukrainere i job.
98 procent af de jobparate ukrainere, der bor i Billund Kommune, er i job. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening betyder det, at Billund Kommune er den kommune i Danmark, der klarer sig bedst i forhold til at få Ukrainere i job. Foto: Billund Kommune

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening er der stor forskel på, hvor mange ukrainere der er i beskæftigelse på tværs af kommunerne i Danmark. Generelt er andelen af ukrainere i arbejde højest i de jyske kommuner. 

Billund Kommune ligger i top og klarer sig bedst af alle kommuner, idet 98 procent af de jobparate ukrainere, er i job. Det glæder udvalgsformanden.

”Jeg er rigtig stolt over, at vi lykkes med at hjælpe ukrainerne i job. De er flygtet fra krigen i deres hjemland, og vi oplever, at ukrainerne er meget motiverede for at komme i arbejde, få en normal hverdag og bidrage til vores lokalsamfund. Jeg er derfor meget glad for det gode samarbejde, vi oplever med ukrainerne og de lokale virksomheder, der gerne vil ansætte. Ved at byde ukrainerne velkommen til vores arbejdsmarked, får de en meningsfuld hverdag og bidrager værdifuldt til vores samfund, siger Robert Terkelsen, formand for Unge- og beskæftigelsesudvalget.

Når ukrainerne ankommer til Billund Kommune, deltager jobcentret på deres første møde med kommunen, hvor der bliver spurgt ind til kompetencer og erfaringer. Herefter iværksætter jobcentret et særligt forløb, hvor ukrainerne bliver præsenteret for jobåbninger, som matcher deres kompetencer og erfaringer, hvorefter kommunen formidler kontakten til virksomhederne.

Udover det målrettede fokus på at hjælpe ukrainerne i arbejde, er medarbejderne i Billund Kommune rigtig gode til at samarbejde på tværs af afdelinger med udgangspunkt i den enkeltes behov. Vi tror nemlig på, at det er nemmere at koncentrere sig om job, når der er styr på de praktiske omkring bolig, børn, pasning og skolegang,” udtaler Robert Terkelsen.

I alt 168 ukrainere er bosat i kommunen eftersærlovens bestemmelser, og det gælder både børn, voksne og pensionister. 85 ud af 87 jobparate er i arbejde.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye