Beskæftigelsesministeriet

Vestjyske mænd vælger tid med deres børn

Del

Folketingets beslutning om at øremærke ni ugers ekstra orlov til fædre har betydet, at fædre tager markant mere orlov med deres børn. Især ét sted i landet steg brugen af fædreorlov. Det fremgår af Beskæftigelsesministeriets nye publikation ”Kvinder og Mænd på Arbejdsmarkedet 2024”.

Fra foråret 2023 – ca. ni måneder efter de nye regler trådte i kraft – er antallet af fædre på barselsdagpenge begyndt at stige. I tredje kvartal 2023 var der i gennemsnit 20.000 fædre på barselsdagpenge om måneden, hvilket er godt 5.000 flere fædre på barselsdagpenge sammenlignet med samme periode året før. Til sammenligning var der i gennemsnit knap 42.000 mødre på barselsdagpenge om måneden ifm. med orlov efter fødslen i tredje kvartal 2023.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Deling af orloven er godt for både børn og forældre. Og så véd vi fra forskningen, at deling er en af de mest effektive veje til ligestilling mellem kønnene. Derfor er det på alle måder positivt, at flere og flere fædre vælger at benytte deres ret til at gå på orlov med deres børn. Vi går nu i den rigtige retning.

Tendensen ses på tværs af hele landet, men den største stigning af fædre på barselsdagpenge ses i Vestjylland. Mens fædre på tværs af hele landet i gennemsnit holdt 3,5 ugers mere orlov efter indførelsen af de nye regler, steg gennemsnittet i Vestjylland med 4,3 uger. Det dækker over, at fædre i Vestjylland er gået fra at holde i gennemsnit 4,2 uger med orlov på de gamle regler til 8,5 uger på de nye regler.

Links

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye