Vejdirektoratet

Vejdirektoratet giver igen tilladelse til store særtransporter

Del

Vejdirektoratet valgte i denne uge efter dialog med politiet at holde store særtransporter tilbage af hensyn til bekymrede beboere nær transportrute i Sydvestjylland. Vejdirektoratet åbner nu op for store særtransporter igen efter frugtbare møder med transportbranchen, og Politiets Tungvognscentre skærper kontrollen med de store særtransporter.

Den 12. februar 2024 væltede en særtransport med et 600 tons tungt delelement til et vindmølletårn i rundkørslen ved Korskro tæt ved Esbjerg. Vindmølledelen røg ud på marken ved siden af rundkørslen. Politiet og Bilinspektionen er stadig i gang med sagsbehandlingen af ulykken, og årsagen er endnu ikke afklaret.

Uheldet ved Korskro betød i denne uge, at Vejdirektoratet i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi valgte midlertidigt at risikovurdere transporter, der var sammenlignelige med den havarerede transport. Enkelte store transporter har været tilbageholdt for nærmere vurdering af risici. Det skete med fokus på beboere tæt på vindmølletransporternes rute.

- Efter givtige møder med transportbranchen om sikkerhedsprocedurer er vi blevet betrygget som vejmyndighed, og Politiets Tungvognscentre skærper nu kontrollen med særtransporterne, så vi giver nu igen grønt lys, siger områdechef Søren Andersen, Vejdirektoratet.

Vindmøllebranchen vil få udstedt de ansøgte køretilladelser med ruter, som det er lovbestemt at følge.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye