Folkekirkens Nødhjælp

Rekord mange unge samler ind til mennesker i nød

Del

Rekord mange unge forventes i år at gå på gaden og samle ind, når Folkekirkens Nødhjælp på søndag holder landsindsamling. Det er særligt konfirmander, FDFere og elever på efterskoler og ungdomsuddannelser. 

Bax Lindhardt Folkekirkens Nødhjælp

“Det føles godt at vide, at man har hjulpet folk i nød - bare ved at gå en lille tur på to timer. Vi kommer til at samle omkring 1000 kroner ind, og de penge kommer til at række utroligt langt."

Sådan siger 14-årige Storm Flarup Gosvig, der til daglig går på Hareskov skole i Værløse på Sjælland. Han er en af de unge, som på søndag den 10. marts vil banke på dørene i sit lokalområde med en rød indsamlingsbøsse i hånden.  

Op mod 6500 konfirmander samlede sidste år ind i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling. Det tal forventes at være meget højere i år, hvor næsten dobbelt så mange unge mennesker er blevet klædt på til at gribe indsamlingsbøssen. Det er blandt andet sket ved et besøg fra #TagDel-Karavanen - en foredragsturné, hvor unge, der har rejst i verdens fattigste lande med Folkekirkens Nødhjælp, kommer på besøg og afvikler en workshop. Udover mange sognegårde og konfirmander har de også besøgt flere unge fra efterskoler, ungdomsuddannelser samt børne og ungdomsorganisationer som FDF og KFUM-Spejdere end tidligere.  

Forleden var kredshuset i FDF Aarhus stuvende fuld af børn og unge, der lyttede intenst:  

“De formåede at være stille i en time - hvilket aldrig sker. Jeg tror, det var fortællingen om noget, der var så anderledes og fjernt fra deres hverdag. Det var meget imponerende,” siger Mathilde Nilsson, der er en af lederne i FDF Aarhus.  

Rekordstor interesse 
En af dem, der har rejst landet rundt for at klæde de mange børn og unge på, er 21-årige Jeppe Storbjerg Larsen, der som frivillig har været ude at rejse med Folkekirkens Nødhjælp.  Han håber, at hans indsats vil få ekstra mange på gaden på søndag. Selv planlægger han at samle ind i sin hjemby Silkeborg.   

”Jeg samler ind, fordi jeg har fundet ud af, hvor meget det batter. Set med danske øjne er det måske ikke mange penge, man kan samle ind på så kort tid. Men det kan hjælpe utroligt meget i et land som Nepal, hvor pengene er blevet til vandtanke og skoler – alt sammen noget, der er med til at styrke lokalsamfundet,” siger Jeppe Storbjerg Larsen. 

Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling har i år fokus på mennesker, der er ramt af krige, katastrofer og de voldsomme konsekvenser af klimaforandringerne. Emner, som optager mange børn og unge.  

“Børn og unge er vores fremtid, og der varmer og giver håb, at så mange unge mennesker interesserer sig og har lyst til at gøre en forskel. Det gælder både i forhold til klimakatastrofer, men også i forhold til krig, som vi ser det lige nu i Gaza og Ukraine, “ siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.  

--------

Læs mere om årets indsamling på nødhjælp.dk
For mere information kontakt venligst: Christina Pedersen, chpe@dca.dk, M: 28744669

Kontakter

Billeder

Links

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp29.4.2024 10:11:51 CEST | Pressemeddelelse

50-årige Jonas Vejsager Nøddekær er udpeget til ny generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. Stillingen blev slået op, da Birgitte Qvist-Sørensen forlod posten tidligere på året. Jonas Nøddekær har været fungerende generalsekretær i de seneste 3 måneder og kommer fra en stilling som international direktør i organisationen. Marianne Hoff Andersen, forperson for bestyrelsen i Folkekirkens Nødhjælp, siger: “Vi er meget glade for det stærke felt, der søgte stillingen som generalsekretær - og selvfølgelig også meget stolte over, at Folkekirkens Nødhjælp selv kunne levere den stærkeste kandidat til den vigtige post. Ansættelsesudvalget og bestyrelsen pegede enstemmigt på Jonas Nøddekær på baggrund af en grundig ansættelsesproces." “Jonas Nøddekær har stærke kvalifikationer både fagligt og ledelsesmæssigt. Han er den rette til at videreføre Folkekirkens Nødhjælps værdidrevne engagement i samarbejde med vores kirkelige og folkelige bagland og drive vores stærke nødhjælps- og udviklingsarbejde b

Sportens verden spist af med halvt ton overskudsris24.4.2024 15:31:20 CEST | Pressemeddelelse

Flere end 1.000 deltagere ved Idrætsmødets konference i Aalborg får i disse dage serveret 540 kg. økologiske ris og krydderipasta fra madspildssupermarkedet Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp driver. Det flugter med Idrætsmødets fokus på klima og bæredygtighed, som i år diskuteres i en række paneldebatter og workshops. Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær er glad for samarbejdet med Idrætsmødet og Restaurant AKKC by MEST i Aalborg Kongres & Kultur Center, der bidrager til at bekæmpe madspild ved at bruge økologiske ris og krydderipastaer fra Wefood-supermarkedet i Aalborg til at bespise idrættens organisationer, deltagende kommuner, universiteter, politikere, ngo’er osv. “Det er et konkret og bæredygtigt indspark på Idrætsmødet, at AKKC by MEST bruger overskudsvarer fra Wefood i menuen til deltagerne,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, der selv deltager i en række debatter om idrættens ansvar i forhold til klima og

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye