RealMæglerne

Derfor vælger boligejerne at sælge

Del

Salgsprisen er stadig den mest afgørende faktor, når boligejerne vælger at trykke på salgsknappen. Det viser en sælgerparathedsundersøgelse, som Voxmeter har gennemført på vegne af ejendomsmæglerkæden RealMæglerne. Men andre forudsætninger er også afgørende for beslutningen. Se Top 5 her:

Boligejer sidder med salgsmappe med dokumenter fra REAL
Flere boligejere end normalt planlægger et salg af boligen inden for de næste 24 mdr. Læs, hvorfor vi sælger, her. RealMæglerne A/S RealMæglerne A/S

For tre ud af fem boligejere er det stadig salgsprisen, der er den mest afgørende faktor, når de sætter huset eller lejligheden til salg. Det viser en sælgerparathedsundersøgelse, som Voxmeter har gennemført på vegne af ejendomsmæglerkæden RealMæglerne med omkr. 100 ejendomsmæglerbutikker rundt i landet.

Undersøgelsen, som er repræsentativ for befolkningen i alderen +25 år, er gennemført blandt boligejerne i Danmark, som enten bor i ejer- eller andelsboliger.

Så kunne det egentlig godt være ...

Det er ikke overraskende, at det netop er prisskiltet, der sætter skub i en salgsproces hos boligejerne, mener Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne:

– Som i alle andre økonomiske hjul vedr. prissætning er udbud og efterspørgsel dét gear, der trækker mest i boligmarkedet og kvadratmeterpriserne. Vi oplever ofte, at sælgerne er lidt usikre i forhold til, hvad boligen kan sælges til. Når vi vurderer en salgspris for dem, og der kommer et realistisk, konkret tal på bordet, siger de: Så kunne det egentlig godt være, at det skulle være nu. Prisen overrasker, når man fx har boet i den samme bolig i mange år, siger han.

Top 5:  Derfor vælger boligejerne at sælge

 

Størst indflydelse på salg af boligen

% af respondenter

1.

Den pris, jeg kan få for min bolig

57,2 %

2.

Ny bolig: Bedre alternativ til nuv. bolig

56,4 %

3.

Mulighed for bolig med bedre beliggenhed

54,4 %

4.

Ønske om flere m2

54,4 %

5.

Økonomi: Udgifter i min næste bolig

49,5 %

Kilde: Sælgerparathedsundersøgelse 2024 for RealMæglerne A/S, gennemført af Voxmeter. Boligejerne har svaret ”I høj grad” eller ”I nogen grad” til udsagnet.

Bortset fra salgsprisen er det altså afgørende for boligejerne, at der er en køreklar plan på plads for, hvad der skal ske på den anden side af et evt. boligsalg.

Største beslutning i livet

– For mange af os er det én af de største beslutninger i livet, når vi køber en bolig. Derfor er det naturligvis også en stor beslutning, når vi sælger den igen efter 10, 20, 30 eller 50 år. Det er helt sikkert et spørgsmål om tryghed. Vi ønsker ikke at bevæge os ud på usikker grund, hvor vi ikke rigtigt ved, hvad der skal ske bagefter. Der skal være noget at glæde sig til og se frem til; måske kombineret med en erkendelse af, at behovet for m2 og beliggenhed har ændret sig, mener Preben Merrild Angelo.

Faktisk har mere end hver 10. boligejer en forventning om at sætte boligen til salg inden for de næste 24 måneder.

Læs mere her: https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/flere-boligejere-har-planlagt-et-salg

Det hænger formentlig sammen med, at boligskatten er billigere i otte ud af 10 ejerboliger. Det betyder, at flere kan købe, og det betyder, at flere nu kan købe en bolig, der ikke var inden for rækkevidde før.

Bedre alternativ

 – Det vil sige, at det i høj grad er nr. 2 på listen, der er kommet i spil og kommer mere i spil i løbet af 2024 og 2025. Altså, at det bedre alternativ nu pludselig er inden for rækkevidde, fordi det er blevet billigere at eje i faste udgifter, og det vælger en del boligejere at reagere på, vurderer Preben Merrild Angelo.

Se eksempel på beregning her: https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/boligejerne-afventer-prisstigninger

Længere nede på listen er det faktorer som (børn) familieforøgelse, transport, nyt job, omlægning af lån, flytteudgifter, skilsmisse og renter på lån, der betyder knap så meget i overvejelserne vedr. et salg.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Boligejer sidder med salgsmappe med dokumenter fra REAL
Flere boligejere end normalt planlægger et salg af boligen inden for de næste 24 mdr. Læs, hvorfor vi sælger, her.
Download
Portræt af Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne A/S
Preben Merrild Angelo mener, at flere boligejere overvejer at sælge, fordi et bedre alternativ til deres nuværende bolig nu er kommet inden for rækkevidde. Det skyldes, at boligskatten er billigere i otte ud af 10 ejerboliger.
Download

Om RealMæglerne

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Her er beviset: M2-priserne stiger år for år25.4.2024 14:58:18 CEST | Pressemeddelelse

Boligpriserne falder … ikke. Surprise! Man kunne ellers få den tanke, hvis man ser nyhederne i TV eller læser i aviserne om boligmarkedet. Siden 2015, hvor efterdønningerne af Finanskrisen havde lagt sig, er den gennemsnitlige m2-pris år for år steget. Alene for villaer og rækkehuse er stigningen på 26,9 procent. I de områder, hvor kvadratmeterpriserne drypvis er steget i raketfart, er de tilsvarende ikke faldet helt så meget, når de er faldet. Konklusion: Boligøkonomerne glemmer Danmark uden for København, når de sidder med kuglerammen og forestiller sig effekter af boligskatten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye