572 topchefer adspurgt i ny AI-rapport: 81% tror på forretningspotentiale for GenAI – kun 5% udnytter det

Del

Danmarks største erhvervsorganisationer er gået sammen om en ny analyse for at tage pulsen på generativ AI. Her står det klart, at begejstringen er stor, men data viser, at vi endnu ikke er på niveau med Sverige og Norge, hvad angår implementering og arbejde med generativ AI i virksomheder. 

KØBENHAVN - For første gang nogensinde er der udarbejdet en omfattende analyse, som tager pulsen på arbejdet med generativ AI på tværs af industrier og virksomheder i Danmark. 

Danmark har længe toppet listerne over verdens mest digitaliserede lande. Men når det kommer til det seneste skud på stammen i den teknologiske udvikling, nemlig generativ AI, så er Sverige og Norge længere fremme.

Danmark lander nede på en tredjeplads blandt vores nordiske naboer, hvor kun Finland klarer sig dårligere. 

Lige nu er det et fåtal af danske virksomheder – 12% – som har implementeret generative AI-pilotprojekter i organisationen, som f.eks. tekst- og billedgenerering. Blot 5% har implementeret teknologien udover pilotstadiet i flere funktioner.

Det viser en ny omfattende rapport udarbejdet af det internationale konsulenthus Boston Consulting Group (BCG) i et bredt samarbejde med danske erhvervsorganisationer – Dansk Erhverv, Dansk Industri, Finans Danmark, F&P (Forsikring & Pension) og IT-Branchen. 

Rapporten udkommer den 18. marts og er den første af sin slags, der tager pulsen på en lang række af virksomheders aktiviteter inden for generativt AI på tværs af industrier i Danmark. Analysen er baseret på svar fra i alt 572 ledende chefer i danske virksomheder.

Talenterne mangler

Det er bestemt muligt at generobre den danske førerposition, men det kræver at både det offentlige og private sætter aktivt ind for at sætte skub på udviklingen. Rapporten tilbyder netop virksomhedsledere en konkret og praktisk guide til at overkomme de barrierer, som analysen har identificeret. 

Zoomer vi ind på Danmark, ser vi – til trods for at være bagud – en stor interesse for generativ AI, hvor 81% tror på forretningspotentiale. Omkring 50% af topcheferne mener, at den positive effekt af teknologien vil være betydelig eller ligefrem transformerende for virksomheden. 

For at få succes og for alvor at melde sig på banen, skal virksomheder tænke skridtet videre udover den basale brug af generativ AI ifølge analysen. Data viser, at de ca. 21% virksomheder, der har formået at udnytte det fulde potentiale ved generativ AI, har anvendt teknologien til at transformere både omkostninger og skabe vækst. Disse virksomheder har introduceret nye produkter eller tjenester, forbedret kundetilfredsheden og øget omsætningen. For at nå dette punkt er det nødvendigt, at CEO'en har en klar vision for de fulde muligheder med generativ AI.

Blandt alle organisatoriske udfordringer ved implementeringen af generativ AI er talentmangel den mest kritiske. 71% af de adspurgte betragter mangel på talent som en væsentlig udfordring. Alligevel har 55% af dem ingen planer om at iværksætte initiativer for rekruttering eller kompetenceudvikling af deres ansatte.

Læs hele rapporten og den praktiske guide til anvendelsen af generativ AI

null

Kontakter

Om IT-Branchen

IT-Branchen er Danmarks største brancheorganisation for it-leverandører, og repræsenterer over 700 it-virksomheder og 90.000 ansatte i Danmark.

Om Forsikring & Pension

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaber. Vi varetager branchens interesser og arbejder for, at branchen bliver kendt for sit bidrag til at løse nogle af de største udfordringer, det danske og internationale samfund står over for. Det handler i bund og grund om tryghed. Fx er de fleste danskere forsikret mod ulykke, brand og tyveri, og 2,7 millioner danskere supplerer det offentlige sundhedstilbud med en sundhedsforsikring.

Om Dansk Industri

Dansk Industri er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, som repræsenterer over 20.000 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. Dansk Industri varetager medlemmers arbejdsgiver- og politiske interesser - både lokalt og globalt ved hjælp af hundredvis af aktive medlemmers opbakning og engagement.

Om Dansk Erhverv

Dansk Erhverv er en af Danmarks største erhvervsorganisationer, der arbejder for at skabe de bedste rammevilkår for dansk erhvervsliv på vegne af vores mere end 18.000 medlemsvirksomheder. Dansk Erhverv er dybt engageret i den digitale dagsorden på nationalt og internationalt niveau og arbejder for at understøtte og forbedre mulighederne for at drive og skalere digitale virksomheder i Danmark. 

Om Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor. Medlemmerne er Danmarks finansielle motor og understøtter et bæredygtigt og digitalt Danmark rigere på muligheder. Både for den enkelte, og for fællesskabet.

Om Boston Consulting Group (BCG)

Boston Consulting Group (BCG) er en global konsulentvirksomhed med kontorer i over 100 byer fordelt på 50 lande, herunder Danmark. BCGs 30.000 konsulenter samarbejder med erhvervs- og samfundsledere om at løse deres vigtigste udfordringer og gribe deres største muligheder. BCG var frontløberen inden for forretningsstrategi ved sin grundlæggelse i 1963. I dag samarbejder BCG med sine klienter om transformationer, der gavner alle interessenter, og som styrker kunders vækstmuligheder, grønne konkurrencemæssige fordele og positive samfundsbidrag.

Følg pressemeddelelser fra Boston Consulting Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boston Consulting Group

Ny Analyse: Profitabel landbrugspraksis fremmer den grønne omstilling7.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Landbruget står for en tredjedel af hele Danmarks udledning af drivhusgasser, hvilket fremhæver behovet for bæredygtige løsninger i branchen. En ny analyse fra Boston Consulting Group, Danmarks Naturfredningsforening og Food Nation præsenterer 'regenerativt landbrug' som en løsning til at adressere klima- og miljøudfordringer. Regenerativt landbrug tilbyder en metode til at forbedre jordens sundhed og reducere drivhusgasser, der i 2035 kan reducere landbrugets klimaaftryk med cirka 30%.

Ny leder af forretningsområdet for private equity i Boston Consulting Group19.1.2024 11:20:59 CET | Pressemeddelelse

Mads Ulstrup, 37 år, har den 1. december 2023 sat sig i ledelsessædet i Boston Consulting Groups forretningsområde for rådgivning af danske og internationale kapitalfonde. Mads startede sin karriere i Boston Consulting Group (BCG) i sommeren 2013. Her kom han til konsulenthuset som Associate, efter han havde færdiggjort sin MSc. i Finance ved Aarhus Universitet. I 2016 tog han til BCG's kontor i New York for at specialisere sig inden for rådgivning af kapitalfonde – med fokus på køb og salg af virksomheder samt strategi og værdiskabelse under kapitalfondenes ejerskabsperiode. I 2018 blev Mads hentet hjem til København for at bygge netop dette forretningsområde op i Danmark. I dag er Mads Managing Director & Partner og leder BCG's Private Equity team i Danmark, som er vokset til over 30 personer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye