Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

København og Johannesburg indgår grønt samarbejde

Del

De to storbyer skal blandt andet samarbejde om vandforsyning og sikring mod oversvømmelser i Johannesburg

Københavns Kommune styrker det internationale samarbejde og indgår en ny samarbejdsaftale med Johannesburg i Sydafrika. Med samarbejdet vil København dele viden om blandt andet klimatilpasning og dermed bidrage til håndteringen af klimaudfordringerne i Johannesburg.

”København skal være en by, der ikke kun bidrager til at håndtere klimaudfordringer herhjemme, vi skal også føre an i kampen mod klimakrisen globalt. Det kræver, at vi deler ud af vores viden og erfaringer og bringer Københavns klimaindsatser ud til resten af verden. Derfor er jeg stolt af vores samarbejde med Johannesburg, der blandt andet giver mulighed for, at vi kan bidrage til Johannesburgs arbejde med oversvømmelser - en udfordring, vi også selv står med i København,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

I Johannesburg er der sket en stigning i antallet af oversvømmelser, som blandt andet skyldes mere ekstrem regn, og især fattige områder som Soweto oplever jævnligt oversvømmelser med store ødelæggelser til følge. Byerne skal derfor samarbejde om en række pilotprojekter, der skal forbedre regnvandshåndteringen i Johannesburg.

Derudover har samarbejdet fokus på at minimere lækager i vandforsyningen i Johannesburg.  Byen taber nemlig hvert år op mod halvdelen af sit vand på grund af lækager i forsyningsnettet. Herudover er der også stor interesse for at kigge på mulighederne for grundvandsudvinding, som potentielt kan bidrage til at løse de store udfordringer med mangel på drikkevand i Sydafrika.

Et andet initiativ handler om, hvordan Johannesburg kan etablere en mere effektiv og miljøvenlig spildevandsrensning.

København vil med samarbejdet også dele erfaringer med at forbedre energieffektiviteten i offentlige bygninger. Over de sidste 15 år er Københavns Kommune lykkedes med at reducere energiforbruget i kommunens bygninger med op til 25 procent.

Samarbejdet sker under Udenrigsministeriets ordning for strategisk sektorsamarbejde. Derudover er begge byer med i det internationale bynetværk C40, og C40 vil også bidrage med videndeling i projektet.

Fakta

  • Københavns Kommune er en aktiv deltager i en lang række internationale partnerskaber, samarbejder og netværk som bidrager med inspiration og viden til løsning af kommunens kernopgaver – og hvor København kan være med til at sætte dagsordenen ved at dele vores erfaringer og ambitioner

Kontakter

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressekonsulent Nikolai Evereth Hansen

Tlf:+4540447446p33u@kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye