Billund Kommune

Frivillige ambassadører hjælper Billund Kommune med byprofilerne

Del

Ambassadørkorpset bag de kommende byprofiler for Billund Kommunes syv største byer er nu på plads. De var samlet for første gang til et møde med kommunen tirsdag aften, hvor de blev klogere på formålet med byprofilerne og klædt på til deres opgave. For hvordan er det nu, man laver et vellykket interview, og hvad er vigtigt at få med i forhold til den videre proces?

Ambassadørerne bag de kommende byprofiler for Billund Kommunes største byer mødtes for første gang med kommunen tirsdag aften, hvor de blev klogere på formålet med byprofilerne og klædt på til deres opgave.
Ambassadørerne bag de kommende byprofiler for Billund Kommunes største byer mødtes for første gang med kommunen tirsdag aften, hvor de blev klogere på formålet med byprofilerne og klædt på til deres opgave. Foto: Billund Kommune

En række frivillige borgere har vist interesse for at være ambassadører for Billund Kommunes arbejde med at udarbejde byprofiler for kommunens syv største byer. Byerne er repræsenteret med mindst to ambassadører, og de får nu til opgave at interviewe venner, familie og bekendte i egne netværk om de syv byers styrker og potentiale.

Byprofilerne tager afsæt i alt det gode arbejde, der allerede er gjort – for eksempel i forbindelse med lokale udviklingsplaner - og ifølge borgmesteren er det lokale engagement fra ambassadørerne, lokalrådene, handelsstandsforeningerne, borgere, virksomheder m.fl. guld værd.

Jeg vil gerne sige en stor tak til de mange frivillige, der viser engagement og hjælper os med at udarbejde de rigtige byprofiler for kommunens største byer. For vi når ikke i mål alene, og derfor er den brede inddragelsesproces så afgørende. Udover det vigtige arbejde fra de frivillige ambassadører inviterer vi senere på året til en workshop, hvor alle interesserede borgere kan bidrage med deres viden og komme med deres input til byprofilerne,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Resultatet af ambassadørernes interviews med borgere fra deres netværk i de syv byer kommer til at indgå i en analyse, der til sidst danner baggrund for de endelige byprofiler.

Hvorfor arbejder Billund Kommune med byprofiler?

Billund Kommune ønsker at synliggøre og styrke alle byers potentiale i udviklingen af kommunens vision. Derfor er der sat gang i udvikling af en række byprofiler for kommunens syv største byer: Billund, Grindsted, Sønder Omme, Filskov, Vorbasse, Hejnsvig, Stenderup-Krogager.

Byprofilerne skal give en klar og fælles retning for udvikling af byerne. For hvad gør byerne til noget særligt hver for sig – og hvad binder dem sammen? Hvor bobler udviklingen, og hvordan kan byprofilerne styrke og understøtte de unikke, lokale kvaliteter?

Byprofilerne skal være fortællinger, der giver retning for den fysiske, sociale og kulturelle udvikling af byerne sammen og hver for sig. Samtidig skal de sætte retning for prioritering af midler, etablering af konkrete indsatser og kommunikation.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye