Erhvervsministeriet

Erhvervsminister: Mere life science produktion til Danmark

Del

For at fremme life science som dansk styrkeposition skal der i fremtiden være endnu mere produktion og flere udenlandske investeringer, der finder vej til Danmark.

Danmark har en stærk life science-industri, der bidrager med arbejdspladser og vækst til hele samfundet. For at fremme den styrkeposition er det regeringens ambition, at der i fremtiden skal tiltrækkes flere udenlandske investeringer for at få mere produktion til Danmark.

Erhvervsministeren er i disse dage i Irland, hvor han bl.a. skal besøge virksomheden Leo Pharma og det Irske agentur IDA, der hjælper udenlandske virksomheder med at etablere og udvide deres aktiviteter i Irland.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Hvis vi fortsat skal have et stærk, dansk life science sektor skal sørge for, at Danmark er et attraktivt sted at placere ny produktion. For selvom de danske produktionsfaciliteter allerede er moderne og højteknologiske, står vi i en tid med skarp international konkurrence. Her må vi ikke hænge i bremsen. Derfor arbejder regeringen målrettet med en ny life science-strategi. Et vigtigt skridt på vejen er at tiltrække mere produktion til Danmark og sørge for, at gode investeringsmuligheder ikke bremses af langsommelige godkendelsesprocesser. På den måde kan vi udvikle og understøtte life science i Danmark i årene frem.”

I december 2023 kom Life Science Rådet med deres 12 anbefalinger til regeringen. Her lød anbefaling 10 på, at rammerne for Danmark som produktionsland ift. life science skal styrkes.

Rådet peger på, at det kan ske gennem udpegning af industrizoner egnet til life science-produktion og mere effektive godkendelsesprocesser for tilladelser.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye