Aveny-T

DON GNU spiller bold med de store egoer

Del

Dansere og koreografer Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup trækker i de korte tennisshorts og tager en actionfyldt svingom som DON McEnroe og Björn GNU i “TENNIS”. Forestillingen spiller på Bora Bora i Aarhus 9. - 14. marts og på Aveny-T i København 16.-21. marts 2024 og tager efter premieren på en stor Danmarksturné rundt i hele landet.

Emilia Therese

Episk egokamp

For os har tennissporten været et episk univers at træde ind i. Det er den ultimative ego-sport parret med det ypperste af britisk gentleman adfærd, og så gjorde Björn Borg jo bare sporten virkelig cool, siger Kristoffer Louis Andrup, der som Björn GNU agerer den dansende udgave af den svenske legende.

Jannik Elkær, der står på den modsatte side af nettet som DON McEnroe, tilføjer:

Tennis er på en måde den ultimative ego-sport. Du står helt alene på banen overfor din modstander, og du må ikke tale med nogen undervejs. Det er kun dig. Spørgsmålet er bare, om det er din modstander eller dig selv og dit ego, der er din største fjende. Måske er den største kamp, den, vi kæmper med os selv. Vi har været nysgerrige på, hvilken dans, der træder frem, når egoet ikke længere svinger ketcheren.

Søgen efter den dybere mening

Tennis har meget klare regler, du kan leve efter og finde mening i. Enten er bolden inde eller ude. Men hvad sker der, når man kommer uden for banen, hvor stregerne er mere utydelige? I virkelighedens verden er livet jo mere kaotisk og ukontrollerbart. Men det er også der, vi kan finde nye vinkler og måske en dybere mening end vi den vi finder, ved at vinde over andre, siger Jannik Elkær.

I forestillingen indgår også en scenografi, der leger med perspektivet på tennisbanen, samtidig med at video og musik væves ind i hele oplevelsen.

Vi har haft fat i vores værktøjskasse. Alt det vi tidligere har gjort, eller har drømt om at gøre, og så prøver vi at bruge det på helt nye måder. Vi har villet udfordre os selv med nye elementer og endda genrer. Som altid har legen været det vigtigste i udviklingen af forestillingen, og det er også legen, vi gerne vil give videre til publikum, siger Kristoffer Louis Andrup.

DON og GNU er tilbage! 

Det føles på en måde som en reunion. Det er fantastisk at være tilbage i den oprindelige konstellation – DON og GNU, siger koreograf og danser Jannik Elkær.

I kompagniets DON GNUs seneste forestillinger har han og kompagnon Kristoffer Louis Andrup koreograferet andre dansere uden selv at stå i spotlyset, men nu er de to populære performere selv tilbage på scenen. 16.-21. marts er stregerne kridtet op på Aveny-T til en actionfyldt sveddryppende og poetisk jagt på sandheden om ægte kampånd.

Danmarksturné

Forestillingen spiller på Bora Bora i Aarhus 9. - 14. marts og på Aveny-T i København 16.-21. marts 2024 og tager efter premieren på en stor Danmarksturné rundt i hele landet, der løber frem til juni.

Turnéplan: https://www.dongnu.dk/turneplan

Videotrailer: https://www.youtube.com/watch?v=fTCxPFqKgqQ

Pressefotoshttps://drive.google.com/file/d/1154GUsDvV0V2WNbw95qNl_k3QXO9EjCq/view

 

KONTAKT:

For yderligere info samt anmelder-akkreditering kontakt Malene Cathrine Pedersen, 22 15 58 18 / malene@dongnu.dk

 

PRAKTISK INFO:

Læs mere og køb billet på https://www.aveny-t.dk/forestillinger/tennis

Spillested: Aveny-T

Spilleperiode: Lørdag d. 16. marts – torsdag d. 21. marts

Priser: 50-200 kr.

Følg pressemeddelelser fra Aveny-T

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aveny-T

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye