Det Danske Filminstitut

Marie Laurberg er nyt medlem af Filminstituttets bestyrelse

Del

Filminstituttets bestyrelse har fået et nyt medlem. Kulturministeren har udpeget og beskikket Marie Laurberg på baggrund af indstilling fra Rådet for Spillefilm.

Marie Laurberg
Marie Laurberg

Marie Laurberg afløser nyligt afdøde Karsten Ohrt og er beskikket for perioden 1. marts 2024 til 14. maj 2025. Se den samlede bestyrelse på www.dfi.dk/omdfi/bestyrelse

Marie Laurberg har siden 2022 været direktør for Copenhagen Contemporary og har 20 års erfaring som kurator og udstillingsleder på blandt andet Arken og Louisiana. Ud over Filminstituttet sidder hun i bestyrelsen for Beckett-fonden.

Forperson for Rådet for Spillefilm, Rasmus Kloster Bro, motiverer indstillingen af Marie Laurberg således:

"Marie Laurberg kommer med dyb kunstforståelse og kulturelt mod fra kunstbranchen. Hun har vist, at man kan drive og udvikle store kulturinstitutioner til gavn for publikum, på kunstnernes præmisser. Den erfaring glæder vi os til, at hun skal tage med ind i Filminstituttets bestyrelse."

Marie Laurberg udtaler:

"Jeg glæder mig enormt til at bidrage til Filminstituttets udvikling. Jeg er meget beæret over at blive udpeget af de udøvende filmkunstnere selv – og vil gøre mit ypperste for, at vi kan bringe dansk film ind i fremtiden." 

Kontakter

Om Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye