Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen rejser til Sydafrika og Etiopien

Del

Udenrigsministeren rejser i morgen til Sydafrika og fortsætter senere på ugen til Etiopien. Øverst på dagsordenen er tættere dansk-afrikanske partnerskaber, Ruslands invasion af Ukraine og den globale sikkerhedssituation.

Afrikas globale indflydelse står til at vokse i de kommende år og årtier. Derfor har regeringen en ambition om i endnu højere grad at være en relevant, troværdig og ligeværdig partner for de afrikanske lande. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen tager i morgen hul på et besøg til Sydafrika og Etiopien, som skal ses i lyset af dette ønske.

”Vi har brug for at arbejde tættere sammen med vores afrikanske partnere, hvis vi skal løse klimakrisen, migrationspres og andre store fælles udfordringer. Samtidig er flere afrikanske lande centrale geopolitiske aktører, og vi har en klar interesse i at opbygge tættere bånd. Det gælder i høj grad Sydafrika og Etiopien. Det er tredje gang, jeg rejser til Afrika efter godt et år på posten som udenrigsminister. Det er ikke tilfældigt, for vi bliver nødt til at lytte mere til de afrikanske landes ambitioner og bekymringer, hvis vi skal tage vores samarbejde til et nyt niveau”, udtaler udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Første stop på turen er Sydafrika, hvor udenrigsministeren skal mødes med den sydafrikanske udenrigsminister Naledi Pandor og danske virksomheder, som er til stede i Sydafrika. Ministeren skal også mødes med unge sydafrikanere, som ønsker, at landene i Afrika, Asien og Latinamerika får en større international stemme.

Senere på ugen fortsætter rejsen til Etiopien, hvor Lars Løkke Rasmussen skal møde sin etiopiske kollega udenrigsminister Taye Atske Selassie. Her skal han også mødes med højtstående repræsentanter for den Afrikanske Union, som har hovedsæde i den etiopiske hovedstad Addis Ababa.

For yderligere kontakt: Pressechef for udenrigsministeren Victor Boysen // +45 20 18 95 93 // vicboy@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye