Sygeplejeprofessor og docent inden for psykiatrien i Region Sjælland
Sygeplejerske, cand.cur. og ph.d. Lene Lauge Berring er per 1. april udnævnt til professor i klinisk sygepleje ved Syddansk Universitet (SDU), docent ved Professionshøjskolen Absalon og chefsygeplejerske samt leder af forskningsenheden i Psykiatrien i Region Sjælland.

Denne tredobbelte tiltrædelse understreger de tre institutioners fælles engagement i at forbedre den akademiske og praktiske udvikling inden for psykiatrisk sygepleje og forskning i Danmark. Og dertil bringer Lene Lauge Berring flere årtiers erfaring inden for forskning, ledelse, organisation og uddannelse.
Lene Lauge Berrings forskningsaktiviteter er målrettet borgere med kompleks adfærd i sundhedsvæsenet, særligt i forhold til borgere med flere helbredstilstande, patienter med adfærdsvanskeligheder og patienter med psykiske lidelser.
Det særlige fokus er udvikling og afprøvning af nye og innovative sygeplejemodeller og metoder til mennesker, der er i risiko for at blive udsat for tvang, mennesker, der skader sig selv, er selvmordstruede og reagerer med vold og trusler.
Hendes særlige områder er deeskaleringsteknikker, praktiske træningsprogrammer og organisatorisk ændring mod proaktiv og positiv forebyggelse, hvilket fortsat vil være i centrum af hendes arbejde. Hendes vejledning i Deeskalering har både national og international gennemslagskraft og er bl.a. oversat til engelsk og italiensk og anvendes i fængsler i Norditalien. Denne forskning gennemføres i et internationalt samarbejde med forskere fra Irland og Holland.
Ved at anvende handlingsorienteret aktionsforskning har Lene Lauge Berring inddraget klinikere, patienter, undervisere og adjunkter som medforskere; en tilgang, der styrker forskningskapaciteten og videnskabelig indflydelse på tværs af Region Sjællands Hospitaler, Professionshøjskolen Absalon og SDU. Hendes metode fremmer en ny og bæredygtig forskningsinfrastruktur, der bidrager til en styrket forskningskultur og forbedret patientpleje.
Herudover leder Lene både nationale og internationale projekter bl.a. SAFE-app’en; en løsning til mennesker, der skader sig selv og deres pårørende, og forebyggelse af senfølger efter at have været vidne til eller have været udsat for tvang.
Udover regionale og nationale aktiviteter har Lene siden 2010 været en del af forskningsnetværket EViPRG (European Violence in Clinical Psychiatry Research Group) og ENTER (Et Europæisk netværk for træning, uddannelse og forskning i mental sundhed), hun er desuden ekstern reviewer på en bacheloruddannelse i psykiatrisk sygepleje på Trinitis University i Dublin.
"Det er en ære at blive anerkendt af så prestigefyldte institutioner og få mulighed for at bidrage til udviklingen af psykiatrisk pleje både teoretisk og praktisk," siger Lene. "Jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med kollegaer på SDU, Absalon og Region Sjælland for at styrke vores fælles mål om at skabe et robust forskningsmiljø på tværs af uddannelse og region.”
Privat er Lene gift, har både børn og børnebørn og bruger sin fritid aktivt til at udfordre open water-disciplinen og trailløb. Hun er født på Vestegnen, uddannet som sygeplejerske i Slagelse og bor i Gladsaxe.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Batterierne fra verdens længstsejlende el-færge får nyt liv: Fra bølgeskvulp til solskin19.6.2025 10:04:40 CEST | Pressemeddelelse
El-færgen Ellen er en klimadarling. Men hvad gør man med 26.000 slidte battericeller? To SDU-forskere vil bruge batterierne til at lagre sol og vind.
Nye tandlæge- og tandplejeruddannelser på Syddansk Universitet18.6.2025 16:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Den politiske beslutning om tandlæge- og tandplejeruddannelser på SDU imødekommer Region Syddanmarks behov for flere tandfaglige specialister, som kan styrke den regionale sundhedssektor og sikre bedre tandpleje til borgerne.
Bygninger skal have kjoler på vævet af solskin10.6.2025 10:37:30 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens solenergi er blød og vævet i fibre. I hvert fald, hvis det står til et internationalt hold af forskere og designere i Danmark, Tyskland og Holland, som er gået sammen om at integrere organiske solceller (OPV) direkte i lette, fleksible tekstiler, hvilket skaber en solcelle, der kan væves som stof, der kan beklæde bygninger.
SDU i samarbejde med Grønland: Kandidatuddannelse skal styrke sygeplejen3.6.2025 14:58:40 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt partnerskab mellem Det Grønlandske Sundhedsvæsen, Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) og Syddansk Universitet (SDU) skal styrke det grønlandske sundhedsvæsen gennem en erhvervskandidatuddannelse, der specialiserer i avanceret klinisk sygepleje. Første hold studerende starter i september.
Presseinvitation: Europæisk universitetssamarbejde samles i Odense - Fokus på bæredygtig transformation28.5.2025 09:14:16 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan europæiske universiteter bidrage aktivt til en bæredygtig fremtid – gennem forskning, undervisning og teknologisk innovation? Det spørgsmål er i centrum, når Syddansk Universitet i Odense den 2.-3. juni er vært for EPICUR Forum 2025 – en international konference, der samler forskere, undervisere og samarbejdspartnere fra hele Europa.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum