Sygeplejeprofessor og docent inden for psykiatrien i Region Sjælland
Sygeplejerske, cand.cur. og ph.d. Lene Lauge Berring er per 1. april udnævnt til professor i klinisk sygepleje ved Syddansk Universitet (SDU), docent ved Professionshøjskolen Absalon og chefsygeplejerske samt leder af forskningsenheden i Psykiatrien i Region Sjælland.

Denne tredobbelte tiltrædelse understreger de tre institutioners fælles engagement i at forbedre den akademiske og praktiske udvikling inden for psykiatrisk sygepleje og forskning i Danmark. Og dertil bringer Lene Lauge Berring flere årtiers erfaring inden for forskning, ledelse, organisation og uddannelse.
Lene Lauge Berrings forskningsaktiviteter er målrettet borgere med kompleks adfærd i sundhedsvæsenet, særligt i forhold til borgere med flere helbredstilstande, patienter med adfærdsvanskeligheder og patienter med psykiske lidelser.
Det særlige fokus er udvikling og afprøvning af nye og innovative sygeplejemodeller og metoder til mennesker, der er i risiko for at blive udsat for tvang, mennesker, der skader sig selv, er selvmordstruede og reagerer med vold og trusler.
Hendes særlige områder er deeskaleringsteknikker, praktiske træningsprogrammer og organisatorisk ændring mod proaktiv og positiv forebyggelse, hvilket fortsat vil være i centrum af hendes arbejde. Hendes vejledning i Deeskalering har både national og international gennemslagskraft og er bl.a. oversat til engelsk og italiensk og anvendes i fængsler i Norditalien. Denne forskning gennemføres i et internationalt samarbejde med forskere fra Irland og Holland.
Ved at anvende handlingsorienteret aktionsforskning har Lene Lauge Berring inddraget klinikere, patienter, undervisere og adjunkter som medforskere; en tilgang, der styrker forskningskapaciteten og videnskabelig indflydelse på tværs af Region Sjællands Hospitaler, Professionshøjskolen Absalon og SDU. Hendes metode fremmer en ny og bæredygtig forskningsinfrastruktur, der bidrager til en styrket forskningskultur og forbedret patientpleje.
Herudover leder Lene både nationale og internationale projekter bl.a. SAFE-app’en; en løsning til mennesker, der skader sig selv og deres pårørende, og forebyggelse af senfølger efter at have været vidne til eller have været udsat for tvang.
Udover regionale og nationale aktiviteter har Lene siden 2010 været en del af forskningsnetværket EViPRG (European Violence in Clinical Psychiatry Research Group) og ENTER (Et Europæisk netværk for træning, uddannelse og forskning i mental sundhed), hun er desuden ekstern reviewer på en bacheloruddannelse i psykiatrisk sygepleje på Trinitis University i Dublin.
"Det er en ære at blive anerkendt af så prestigefyldte institutioner og få mulighed for at bidrage til udviklingen af psykiatrisk pleje både teoretisk og praktisk," siger Lene. "Jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med kollegaer på SDU, Absalon og Region Sjælland for at styrke vores fælles mål om at skabe et robust forskningsmiljø på tværs af uddannelse og region.”
Privat er Lene gift, har både børn og børnebørn og bruger sin fritid aktivt til at udfordre open water-disciplinen og trailløb. Hun er født på Vestegnen, uddannet som sygeplejerske i Slagelse og bor i Gladsaxe.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum