Billund Kommune

Borgmesterbesøg ved Eventyrhuset med det grønne flag

Del

Privatinstitutionen Eventyrhuset fik i dag besøg af borgmester Stephanie Storbank, som var nysgerrig på at høre mere om deres målrettede arbejde med at øge børnenes nærhed til naturen. Et arbejde, der har betydet, at institutionen for både børnehave- og vuggestuebørn har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag.

Borgmester Stephanie Storbank besøgte privatinstitutionen Eventyrhuset, som har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag.
Borgmester Stephanie Storbank besøgte privatinstitutionen Eventyrhuset, som har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag. Foto: Billund Kommune

Billund Kommunes borgmester Stephanie Storbank lagde i dag vejen forbi Eventyrhuset i Grindsted. Her fik hun et indblik i, hvordan både medarbejdere og børn i privatinstitutionen sætter fokus på natur- og friluftslivet i dagligdagen.

”Jeg vil gerne sige tak til både børnene, pædagogerne og ledelsen ved Eventyrhuset for at tage godt imod mig under dagens feltbesøg. Det var inspirerende og meget positivt at se, at alle børn – uanset alder og forudsætninger – bliver tænkt ind i arbejdet med naturen. Undersøgelser peger nemlig på, at børn, der opholder sig meget i naturen, er mere raske, og at de udvikler koncentrationsevne, samarbejdsvilje og opfindsomhed,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Beinta Winthereig, som er leder af Eventyrhuset, viste borgmesteren rundt og gav hende et indblik i, hvordan de i dagligdagen sætter fokus på natur- og friluftslivet sammen med børnene.

”Børn lærer gennem kroppen og gennem brug af kroppen. Og vi vil gerne lære børnene at have respekt for naturen. Derfor har vi et særligt fokus på natur- og udeliv, hvor børnene blandt andet lærer om dét at færdes i naturen. Vi kan for eksempel tage ud og kigge på fugle for at se, om børnene kan genkende, hvilken fugl, der er tale om, eller vi kan undersøge, hvad der sker, når man for eksempel kaster ting ud i vandet. Samtidig har vi fokus på affaldssortering, da det er vigtigt for os, at børnene lærer, at deres adfærd påvirker miljøet,” udtaler Beinta Winthereig, leder af Eventyrhuset.

Eventyrhuset arbejder på at indarbejde bæredygtige og naturnære oplevelser i hverdagen for at styrke børnenes forståelse for og tilknytning til naturen. Ladcykler, motoriserede barnevogne, bålaktiviteter og andre udendørs tiltag indgår i denne indsats, der har til formål at skabe en sund og bæredygtig læringsoplevelse for børnene.

Udover at initiativerne har en positiv indvirkning på børnenes udvikling og bevidsthed om miljøet, falder arbejdet med natur og bæredygtighed godt i tråd med målet om at understøtte kommunens stærke byer ved bl.a. at fremme natur og bæredygtighed.

Fakta om Det Grønne Spirer flag

På grund af det store fokus på natur- og friluftslivet har Eventyrhuset modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag.

Grønne Spirer er Friluftsrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Med Grønne Spirer ønsker Friluftsrådet at støtte det sunde børneliv, hvor naturen bruges aktivt.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye