Billund Kommune

Borgmesterbesøg ved Eventyrhuset med det grønne flag

Del

Privatinstitutionen Eventyrhuset fik i dag besøg af borgmester Stephanie Storbank, som var nysgerrig på at høre mere om deres målrettede arbejde med at øge børnenes nærhed til naturen. Et arbejde, der har betydet, at institutionen for både børnehave- og vuggestuebørn har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag.

Borgmester Stephanie Storbank besøgte privatinstitutionen Eventyrhuset, som har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag.
Borgmester Stephanie Storbank besøgte privatinstitutionen Eventyrhuset, som har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag. Foto: Billund Kommune

Billund Kommunes borgmester Stephanie Storbank lagde i dag vejen forbi Eventyrhuset i Grindsted. Her fik hun et indblik i, hvordan både medarbejdere og børn i privatinstitutionen sætter fokus på natur- og friluftslivet i dagligdagen.

”Jeg vil gerne sige tak til både børnene, pædagogerne og ledelsen ved Eventyrhuset for at tage godt imod mig under dagens feltbesøg. Det var inspirerende og meget positivt at se, at alle børn – uanset alder og forudsætninger – bliver tænkt ind i arbejdet med naturen. Undersøgelser peger nemlig på, at børn, der opholder sig meget i naturen, er mere raske, og at de udvikler koncentrationsevne, samarbejdsvilje og opfindsomhed,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Beinta Winthereig, som er leder af Eventyrhuset, viste borgmesteren rundt og gav hende et indblik i, hvordan de i dagligdagen sætter fokus på natur- og friluftslivet sammen med børnene.

”Børn lærer gennem kroppen og gennem brug af kroppen. Og vi vil gerne lære børnene at have respekt for naturen. Derfor har vi et særligt fokus på natur- og udeliv, hvor børnene blandt andet lærer om dét at færdes i naturen. Vi kan for eksempel tage ud og kigge på fugle for at se, om børnene kan genkende, hvilken fugl, der er tale om, eller vi kan undersøge, hvad der sker, når man for eksempel kaster ting ud i vandet. Samtidig har vi fokus på affaldssortering, da det er vigtigt for os, at børnene lærer, at deres adfærd påvirker miljøet,” udtaler Beinta Winthereig, leder af Eventyrhuset.

Eventyrhuset arbejder på at indarbejde bæredygtige og naturnære oplevelser i hverdagen for at styrke børnenes forståelse for og tilknytning til naturen. Ladcykler, motoriserede barnevogne, bålaktiviteter og andre udendørs tiltag indgår i denne indsats, der har til formål at skabe en sund og bæredygtig læringsoplevelse for børnene.

Udover at initiativerne har en positiv indvirkning på børnenes udvikling og bevidsthed om miljøet, falder arbejdet med natur og bæredygtighed godt i tråd med målet om at understøtte kommunens stærke byer ved bl.a. at fremme natur og bæredygtighed.

Fakta om Det Grønne Spirer flag

På grund af det store fokus på natur- og friluftslivet har Eventyrhuset modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer flag.

Grønne Spirer er Friluftsrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Med Grønne Spirer ønsker Friluftsrådet at støtte det sunde børneliv, hvor naturen bruges aktivt.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye