Økologisk Landsforening

Michael Kjerkegaard er ny forperson for Økologisk Landsforening

Del

Ved dagens generalforsamling i Økologisk Landsforening blev Michael Kjerkegaard valgt som forperson. Han afløser forperson Sten Dissing, der i starten af året overtog posten fra Louise Køster, der har haft posten siden 2022.

Michael Kjerkegaard i marken
Michael Kjerkegaard i marken Økologisk Landsforening

Michael Kjerkegaard er for kort tid siden blevet valgt til posten som forperson for Økologisk Landsforening. Det skete på foreningens generalforsamling, der er i gang netop nu. Han blev valgt uden modkandidater.

Til daglig driver Michael Kjerkegaard landbruget Eskelyst i Vejle Ådal, hvor han praktiserer naturpleje og holistisk afgræsning med sine ca. 240 kødkvæg. Om sin motivation for at blive forperson i Økologisk Landsforening, siger han:

”Jeg har en vision om at forene vores brede medlemsskare, der omfatter virksomheder, forbrugere, køkkener og landmænd. Min ambition er at skabe et inkluderende og stærkt fællesskab, hvor alle bidrag bliver værdsat. Ved at fremme dialog, samarbejde og innovation ønsker jeg at styrke vores fælles indsats for at fremme liv på landet og økologisk livsstil på tværs af samfundet.”

Michael Kjerkegaard afløser Sten Dissing, der i starten af året overtog posten fra Louise Køster, der sad på posten i to år.

En af Michael Kjerkegaards opgaver bliver at være med til at føre Økologisk Landsforenings nye strategi ud i livet. Strategien blev præsenteret for generalforsamlingen tidligere i dag og bærer titlen ”Økologi – fordi vi kun har én planet”. Den skal danne ramme for foreningens arbejde frem mod 2030.

Strategien tager udgangspunkt i visionen om, at Økologisk Landsforening vil skabe en verden, der tænker og handler økologisk. Den skal skærpe foreningens profil, så den bliver en markant interesseorganisation for bæredygtig omstilling. Derudover er antallet af mærkesager skåret ned fra seks til tre: Sunde måltider, gode dyreliv og frugtbar jord.

”I Økologisk Landsforening mener vi naturligvis, at økologien skal være normen fremfor en nicheproduktion. Derfor skal vi have fart på væksten i økologien igen. Det skal ske ved, at vi får en stærkere politisk stemme, gennem flere og stærkere partnerskaber og ved, at vi driver færre og større udviklingsprojekter end dem, vi har i dag. Vi glæder os til, at vi nu kan påbegynde implementering af strategien til gavn for medlemmer, hele det økologiske fællesskab og vores planet,” siger Michael Kjerkegaard.

Den nye strategi skal være med til at sikre, at 25 % af det danske fødevareforbrug og landbrugsareal er økologisk i 2030.

Årets generalforsamling blev holdt i Køge på Comwell Køge Strand.

Ud over valget af forperson skal generalforsamlingen i dag vælge de sidste medlemmer af foreningens repræsentantskab og bestyrelse. Konstitueringen sker senere i eftermiddag og i aften.

OM MICHAEL KJERKEGAARD:

Alder: 58 år.
Uddannelse: Landmand.
Arbejde: Har drevet gården Eskelyst i Vejle Ådal siden 1994.
Andre tillidsposter: Bestyrelsesmedlem og næstforperson for Økologisk Landsforening.
Næstforperson for Økologisk Landsforenings Kød- og naturgræsserudvalg.
Formand for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning (HOPLA).
Medlem af EWIIs repræsentantskab i Vejle Kredsen
Hub Leader for den danske Hub HOLD, under Savory Institute

Kontakter

Billeder

Michael Kjerkegaard i marken
Michael Kjerkegaard i marken
Økologisk Landsforening
Download

Om Økologisk Landsforening

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Pressekommentar fra Økologisk Landsforening på Aftalen om implementering af et Grønt Danmark18.11.2024 10:18:46 CET | Pressemeddelelse

Sybille Kyed, der er landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, mener, at Aftalen om implementering af et Grønt Danmark er et vigtigt skridt på vejen til at få givet arealer tilbage til naturen, men aftalen misser desværre at lægge skinnerne ud til en helt nødvendig omstilling af vores landbrugs- og fødevaresystem, og der bør arbejdes på en løsning, hvor klimaafgiften opkræves via EUs landbrugsstøtte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye