Region Hovedstaden

Region Hovedstaden henter erfaren direktør til Herlev og Gentofte Hospital

Del

Niels Würgler Hansen har en solid erfaring med ledelse i hospitalsverdenen, men har samtidig et stærkt strategisk blik på det samlede sundhedsvæsen og er bl.a. optaget af, at sundhedsvæsenet udenfor hospitalets matrikler bliver styrket, så borgerne får specialiserede ydelser tæt på.

Niels Würgler Hansen tiltræder 1. april som hospitalsdirektør på Herlev og Gentofte Hospital.
Niels Würgler Hansen tiltræder 1. april som hospitalsdirektør på Herlev og Gentofte Hospital.

1. april sætter Niels Würgler Hansen sig i direktørstolen på Herlev og Gentofte Hospital. Senest har han haft en tilsvarende stilling på Sjællands Universitetshospital, og var før det i fire år centerdirektør i Hjertecentret på Rigshospitalet. Derudover har han mangeårig erfaring fra bl.a. Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

”Jeg glæder mig til, at Niels tiltræder som hospitalsdirektør og få ham med på holdet. Vi står i en tid med store omstillinger, hvor vi skal kunne behandle flere ældre og borgere med kroniske sygdomme, gribe medicinske og teknologiske landvindinger og skabe gode arbejdspladser. Vi taler om prioritering og et stort behov for at styrke sundhed tæt på borgerne. Niels har en solid erfaring med ledelse i hospitalsverdenen og et stærkt strategisk blik på det samlede sundhedsvæsen. Det er vigtigt for at kunne lykkes med opgaven,” siger regionsdirektør Jens Gordon Clausen.

Han lægger samtidig stor vægt på Niels Würgler Hansens fokus på, at kernen af ledelsesopgaven er det personlige lederskab og relationer mellem mennesker, hvor man via inddragelse og åbne beslutningsprocesser skaber stærke fællesskaber, der giver det bedste sundhedsvæsen for vores patienter.

Ansvar for mere end sit eget

Den cand. scient. pol.-uddannede hospitalsdirektør betegner den nye stilling som et drømmejob.

”Jeg glæder mig meget til at blive en del af holdet i Region Hovedstaden og til at blive en del af det stærke fællesskab, jeg fornemmer, der er på Herlev og Gentofte Hospital. Det er et hospital, der rummer det hele – både det akutte og det planlagte. Man behandler og plejer borgere med de store folkesygdomme, men har også det meget specialiserede, som kun få fejler. Samtidig har hospitalet et stort fokus på det tværsektorielle samarbejde og ikke mindst på forskning og innovation. Hospitalet har en unik mulighed for at sætte dagsordenen, afprøve nye løsninger og spille en særlig rolle som stort akuthospital, der rækker ud og tager ansvar for mere end sit eget,” siger Niels Würgler Hansen.

Privat bor han i Vanløse og er gift og far til to piger. Han bruger tid på jagt, fluefiskeri, fjeldvandring og har en hang til det franske – særligt når det gælder madlavning og vin. Som noget helt nyt har han netop startet til kor.

 

 

Niels Würgler Hansen - CV

  • 2019 - august 2023 Sygehusdirektør, Sjællands Universitetshospital
  • 2015 -2019 Centerdirektør, Hjertecentret, Rigshospitalet
  • 2012 - 2015 Kontorchef, Center for Kommuneøkonomi og Regioner, Finansministeriet
  • 2009 - 2012 Centerchef/kontorchef, Sygehuspolitisk Center, Sundhedsministeriet
  • 2006 - 2009 Chefkonsulent, Sundhedsstyrelsen - Enhed for Planlægning
  • 2004 - 2006 Specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen - Center for Evaluering og Medicinsk Teknologivurdering
  • 2003 - 2004 Projektkoordinator, Statens Institut for Medicinsk Teknologivurdering, Sundhedsstyrelsen
  • 1999 - 2003 Fuldmægtig, Statens Institut for Medicinsk Teknologivurdering , Sundhedsstyrelsen

Uddannelse

  • 1998 Cand. scient. pol. fra Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital15.3.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye