Syddansk Universitet

Åbning af Nordic Humanities Center

Del

Åbningen finder sted 7. marts klokken 15-17 i festsalen på Søndre Campus, Københavns Universitet - Karen Blixens Plads, 2300 København S, Bygning 13A 

Nordic Humanities Center er et nyt forskningscenter på Syddansk Universitet og Københavns Universitet, der bringer humanistiske perspektiver på større samfundsmæssige udfordringer.

Det er blevet etableret med en bevilling på 60 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, hvis formand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla taler ved den officielle åbning af centeret.

Hvert år sammensætter styregruppen bag centeret et hold dygtige forskere fra hvert af de to universiteter, der arbejder sammen om et bestemt tema knyttet til en væsentlig samfundsproblematik.

I centerets første år arbejder vi med forskningsprojektet ”Legitimitet under Pres – Den Nordiske Models Fortid og Fremtid”.

Professor i litteraturvidenskab, Anders Engberg-Pedersen er leder af det nye center:

-Indsigt i kultur, sprog, historie og menneskelige relationer kan i langt højere grad, end det er tilfældet i dag, bringes konstruktivt i spil, når de store og samtidsrelevante udfordringer skal forsøges løst, siger Anders Engberg-Pedersen.

Og videre:

-Når det for eksempel gælder om at ændre folks vaner i forhold til klimaforandringerne, bliver vi nødt til at forstå de forestillinger om natur, om kriser, om fremtiden, som de vaner bygger på. Eller når vi skal håndtere de store udfordringer med kunstig intelligens, vi står overfor, kan mediehistorikerne fortælle os, hvordan AI opstod, udviklede sig og er på vej hen, imens filosoffer kan hjælpe os med at finde de rette etiske retningslinjer for brugen af kunstig intelligens, siger Anders Engberg-Pedersen.

Bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond gør det muligt at drive Nordic Humanities Center til og med 2028.

Program for åbningen:

15:00 Velkomst og præsentation ved centerleder Anders Engberg-Pedersen

15.20 Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Formand for den A.P. Møllerske Støttefond

15.30 Rektor Syddansk Universitet Jens Ringsmose

15.35 Rektor Københavns Universitet Henrik C. Wegener

15.40 Projektpræsentation ved professor i historie Karen Vallgårda og professor i historie Klaus Petersen

16.00 Reception og musik ved kunstner og komponist Josefine Opsahl

Kontakter

For yderligere informationer :

Professor og centerleder Anders Engberg-Pedersen mobil: 53440771, engberg@sdu.dk

Kommunikationsansvarlig Winnie Laursen: mobil: 20243798, wila@sdu.dk

Links

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye