Billund Kommune

Udviklingsplan skal styrke Billund Kommunes indsats på demensområdet

Del

Billund Kommune har fokus på at styrke kvaliteten i arbejdet på demensområdet. Derfor arbejder kommunen på en udviklingsplan for plejehjemmet Værestedet, som er målrettet borgere med demens.

Billund Kommune arbejder på en udviklingsplan for plejehjemmet Værestedet, som er målrettet borgere med demens.
Billund Kommune arbejder på en udviklingsplan for plejehjemmet Værestedet, som er målrettet borgere med demens. Foto: Billund Kommune

Temaerne for den kommende udviklingsplan blev præsenteret på et møde for Voksenudvalget, som blev afholdt på plejehjemmet Værestedet den 28. februar. Udviklingsplanen stiller blandt andet skarpt på de fysiske rammer og en høj faglighed på Værestedet.

”I Billund Kommune stræber vi efter, at borgere med demens bor i hjemlige og trygge rammer tilpasset deres sygdom. Generelt er det vigtigt for os, at borgerne på vores plejehjem oplever, at de får den hjælp og støtte i hverdagen, som de har brug for, og vi undersøger hele tiden, om vi kan gøre det bedre. Derfor har vi valgt at sætte gang i en udviklingsplan, der skal styrke vores indsats på Værestedet, som jo er vores flagskib på demensområdet,” siger Else Zippor, direktør for Voksenområdet i Billund Kommune.

Med udviklingsplanen sætter Billund Kommune fokus på at understøtte medarbejdernes faglighed gennem bedre muligheder for tæt sparring med både en demenskonsulent og en sygeplejerske, som er tilstede i hverdagen på plejehjemmet. Det giver bedre mulighed for konkret sparring og vejledning i forhold til, hvordan den enkelte borger bedst mødes, så borgernes trivsel og tryghed øges. 

Derudover planlægger kommunen at hente inspiration fra andre kommuner i forhold til, hvordan Værestedet kan blive indrettet mere demensvenligt. Det handler om at skabe hjemlighed, overskuelighed – og muligheder for at orientere sig, så hverdagen bliver så tryg som mulig for borgerne med demens.  Det kan f.eks. være ved at skabe mindre rum i større rum, skabe sanseoplevelser eller bruge beroligende farver på væggene. Alt sammen i respekt for at mængden af stimuli ikke må blive for overvældende.

Billund Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med lederen på Værestedet. Inden for kort tid vil der blive slået en stilling op, hvor Billund Kommune søger en ny leder, som kommer til at stå i spidsen for at udvikle kommunens demensindsats på plejehjemmet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye