Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bog, Bøf og Bif i Glumsø

Del

Torsdag den 11. april kl. 17.45-ca. 22.00 inviteres der til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen ”De otte bjerge” af Paolo Cognetti, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.

Filmen ”De otte bjerge” er en fortælling om venskab fra barndom til voksenliv.
Filmen ”De otte bjerge” er en fortælling om venskab fra barndom til voksenliv. © Camera Film

”Bog, Bøf og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Denne gang skal vi se filmen, ”De otte bjerge”. I rollerne som de to barndomsvenner, Pietro og Bruno, ses Luca Marinelli og Alessandro Borghi.

Eksistentiel dannelsesroman

”De otte bjerge” (2016) er skrevet af den italienske forfatter Paolo Cognetti. Det er en eksistentiel dannelsesroman om et stærkt venskab mellem to drenge. Pietro er enebarn fra Milano. Bruno er hyrdedreng i bjergene. Da Pietros forældre lejer et lille hus i byen Grana ved foden af Monte Rosa, møder de to 11-årige drenge hinanden for første gang. Et særligt venskab opstår i det voldsomme terræn. Som voksen søger Pietro ud i verden, mens Bruno bliver, hvor han er. Deres tætte venskab gør, at de atter må mødes på barndomsbjerget, da Bruno kalder Pietro hjem. En roman om identitet, kærlighed, tilhørsforhold og – ikke mindst – venskaber.

I Italien fik Paolo Cognetti den eftertragtede litterære pris ”Il Premio Strega” for ”De otte bjerge” i 2017. Han har også fået forskellige internationale priser. 

Betagende film om et livslangt venskab

Filmen ”De 8 bjerge” er en fortælling om venskab fra barndom til voksenliv. Pietro (Luca Marinelli) er en bydreng, mens Bruno (Alessandro Borghi) er vokset op i en gammel bjergby. Da Pietros forældre lejer et lille hus i en italiensk bjergby, nord for Aosta-dalen, møder de to drenge hinanden for første gang. Og det bliver starten på et livslangt venskab. Historien strækker sig over fire årtier, hvor de to mænd skiftevis nærmer sig og fjerner sig fra hinanden.

Bruno drages af ensomheden i de majestætiske bjerge, mens Pietro søger ud i verden – og undervejs tager ophold i Himalaya, hvor titlens otte bjerge befinder sig. Naturen nøjes nemlig ikke med at agere bagtæppe, men bliver definerende for de to mænd, der begge kæmper med at udtrykke deres følelser.  En smuk film om venskab og om at finde vej i livet.  

Filmen, som er instrueret af Felix von Groeningen og Charlotte Vandermeersch, er fra 2022. Den havde premiere i februar 2023. Filmen modtog Juryens pris på Filmfestivalen i Cannes i 2022.  

Aftenens program:

Fra kl. 17.45-19.00 – Café Rejseladen 

Menu: Gullasch med brød

Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)

Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio

Fra kl. 19.30-ca. 22.00

Oplæg om bogen bag filmen, ”De otte bjerge”, ved Glumsø Bibliotek. Vi ser filmen af samme navn og taler om den bagefter.

Samlet pris for spisning og biograf: 180 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert). I prisen er inkluderet en kop kaffe eller te i biografen.

Er du vegetar eller lign., kan du skrive til Marianne fra Café Rejseladen på: Oskar.Rosell@mail.tele.dk

Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!

Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio.

Vil du høre mere om arrangementet, er du velkommen til at henvende dig til:

Glumsø Bibliotek: 55 88 40 30

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye