DI Digital

DI Digital: Færre borgere skal hægtes af digitalisering

Del

IT-virksomhederne i landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, erkender, at der er behov for mere teknologisk inklusion, og derfor vil de i højere grad arbejde på at udvikle digitale løsninger, som inkluderer flere borgere fremfor at hægte dem af. 

Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Bürojantzen
Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Bürojantzen

- Vi anerkender, at alle ikke kan betjenes digitalt, og at der således altid vil være forskellige grupper, der har brug for ekstra støtte og hjælp, siger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI.

- Men vi tror samtidig på, at vi kan lave endnu bedre digitale løsninger til gavn for langt den største del af befolkningen, og at ny teknologi i de kommende år kommer til at kunne hjælpe med at inkludere en del af de borgere, der på nuværende tidspunkt ikke bliver mødt af tilstrækkeligt inkluderende løsninger, siger branchedirektøren.

DI Digital sætter i dag - sammen med Kommunernes Landsforening og Dansk It - netop fokus på teknologi, der inkluderer, på en konference i København. Baggrunden er, at ny teknologi rummer et stort potentiale for at inkludere flere borgere, bl.a. ved hjælp af generativ AI.

- Vi tror på, at vi med den nyeste teknologi kan bidrage til at skabe langt mere inkluderende og intuitive løsninger, siger Camilla Ley Valentin.

Noget af det, der vil blive vist på dagen, er løsninger baseret på generativ AI, der kan støtte, guide og betjene borgere direkte. Eksempelvis deltager Rigshospitalet og virksomheden 2021.ai, som sammen har udviklet en virtuel assistent til patienter med skjoldbruskkirtelkræft.

- Vi oplever, at digital selvbetjening bliver skældt ud for meget, og i mange tilfælde er det ikke digitalisering i sig selv, der er en udfordring, men derimod eksempelvis kompleks lovgivning, der ganske enkelt ikke lader sig omsætte til en effektiv proces.

- Vi synes, det er vigtigt, at det ikke bliver en snak om digitalisering eller ikke digitalisering. Det vigtigste må være at sikre, at vi laver så gode brugervenlige og inkluderende løsninger som muligt. 

- Som branche vil vi gerne være en del af løsningen med at lave bedre og mere inkluderende offentlig digitalisering. Derfor er det vigtigt, at principperne for digital inklusion også kommer til udtryk i udbud, da det jo ellers vil være prisen, der konkurreres på, siger Camilla Ley Valentin.

Ligestillings- og digitaliseringsminister Marie Bjerre åbnede konferencen, og her talte hun bl.a. om de netop offentliggjorte principper for digital inklusion, som KL, Danske Regioner og Digitaliseringsstyrelsen står bag.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Bürojantzen
Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Bürojantzen
Download

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Nedskæringer på uddannelser forværrer mangel på it-specialister19.4.2024 11:28:14 CEST | Pressemeddelelse

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop offentliggjort en politisk aftale om den såkaldte sektordimensionering, der reducerer i antallet af uddannelsespladser på de danske universiteter. DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen kalder her til formiddag i en pressemeddelelse nedskæringerne for et ”kæmpe problem” for erhvervslivet. Aftalen indebærer desværre også markante nedskæringer på it-uddannelser, hvilket vækker bekymring i Dansk Industris branchefælleskab for tech-virksomheder, DI Digital.

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye