World Animal Protection Danmark

Alvorlig ferieulykke: Elefant går amok på turist

Del

En elefant på den berygtede indiske turistattraktion, Amer Fort, slyngede en ridende turist rundt i snablen, og bankede hende til jorden på et torv i Jaipur.
Det er en uundgåelig ulykke, der bare ventede på at ske, siger World Animal Protection, der har forsøgt at stoppe den farlige elefantridning på Amer Fort siden 2016.

En kvindelig turist blev slynget rumndt i luften og banket mod torvets belæfgning på Amer Fort, da en elefant reagerede på den mishandling, der ligger bagved rideelefanternes lydighed.(Foto fra Whatsnew2day - Peta)
En kvindelig turist blev slynget rumndt i luften og banket mod torvets belæfgning på Amer Fort, da en elefant reagerede på den mishandling, der ligger bagved rideelefanternes lydighed.(Foto fra Whatsnew2day - Peta) Foto fra whatsnew2day/Peta CCTV

En ulykke på Amer Fort, Jaipur i Indien, hvor en dresseret rideelefant var ved at slå en ridende turist ihjel under en ridetur, kommer ikke som en overraskelse for World Animal Protection:

Bag rideelefanter som de 82, der udnyttes på Amer Fort, ligger månedslang mishandling af de vilde dyr, der er nedbrudt og knækket af den barske træning: 

"Det er en ulykke, der måtte ske før eller siden", siger kampagnechef Esben Sloth, World Animal protection DK.
"Vi har advaret mod det her i årevis, mens vi har forsøgt at stoppe elefantridning på Amer Fort og mange andre steder i verden. Også Indiens miljøministerium anbefaler, at udfase den bizarre turistunderholdning på fortet, der er baseret på barske træningsmetoder, hvor elefantunger tages fra deres moder i en tidlig alder og gøres til 'lydige' elefanter ved hjælp af gentagne tæsk, spidse elefant-kroge, lænkning og andre rå metoder, der aldrig bør benyttes overfor hverken vilde eller tamme dyr", siger Esben Sloth.

BRUTAL DYREMISHANDLING

Dagen lang tvinges de dresserede rideelefanter til at bære rundt på turister, og når de ikke 'arbejder' er de lænket, ude af stand til at omgås andre artsfælller. Altsammen noget der lægger et hårdt mentalt og fysisk pres på de vilde dyr.
Under elefantens amok-løb på et torv fuld af turister og lokale, kom to mennesker til skade. Hårdest såret blev den kvindelige turist, der blandt andet brækkede sit ene ben, da hun blev slynget rundt i luften og banket ned i torvets belægning.

"I det her tilfælde var det en uykke, der bare ventede på at ske. Det er uundgåeligt, at nogle af de knækkede dyr på et tidspunkt reagerer på deres grusomme skæbne.
Det her er endnu engang et vink med en vognstang til de turister, der rejser i lande som Indien, Laos, Cambodia og Thailand, hvor elefantridning desværre stadig er udbredt.

"Vores helt klare råd er, at man skal holde sig langt væk fra den slags aktiviteter. Vi opfordrer samtidig tour-udbydere og rejsebureauer til ikke at guide turister til stedet og formidle billetter til elefanterne på Amer Fort eller nogen andre steder i verden. Det samme gælder for badning og vask af elefanter. Det er dyremishandling, der er livsfarligt for mennesker, og brutalt og umenneskeligt for de pågældende dyr, siger Esben Sloth, World Animal Protection". 

ELEFANTVENLIGE ALTERNATIVER

Den alvorlige ulykke er blandt andet omtalt i det australske net-medie whatsnew2day, der bringer en række stillbilleder taget fra en lokal CCTV-video,der dokumenterer den indiske rideelefants amokløb med den russiske turist.
Yderligere billeder og tekst her:
https://whatsnew2day.com/terrifying-moment-enraged-elephant-grabs-female-russian-tourist-with-its-trunk-before-tossing-her-around-and-slamming-her-to-the-ground-breaking-her-leg-while-giving-rides-in-india/ 

  Hvis man vil opleve elefanter på sin ferie anbefaler World Animal Protection DK en række elefantvenlige reservater i Cambodia, Laos samt ikke mindst Thailand, der er danskernes næstmest foretrukne ferie-destination.
  https://www.worldanimalprotection.dk/vores-arbejde/vilde-dyr-i-turistindustrien/find-en-dyrevenlig-ferieoplevelse/#elefantliste   

  Kontakter

  Billeder

  Elefantens reaktion var en ulykke, der bare ventede på at ske. Det er uundgåeligt, at nogle af de nedbrudte vilde elefanter reagerer på deres grusomme skæbne," siger kampagnechef Esben Sloth fra World Animal Protection.
  Elefantens reaktion var en ulykke, der bare ventede på at ske. Det er uundgåeligt, at nogle af de nedbrudte vilde elefanter reagerer på deres grusomme skæbne," siger kampagnechef Esben Sloth fra World Animal Protection.
  Download
  Billedet af en elefantunge, der er fjernet fra dens mor, stammer fra Thailand, men kunne ligeså godt være fra Amer Fort. Vilde elefanter trænes med lænker, tæsk og slag, så de bliver lydige rideelefanter, der er knækket mentalt.
  Billedet af en elefantunge, der er fjernet fra dens mor, stammer fra Thailand, men kunne ligeså godt være fra Amer Fort. Vilde elefanter trænes med lænker, tæsk og slag, så de bliver lydige rideelefanter, der er knækket mentalt.
  Download

  Links

  Om World Animal Protection Danmark

  World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.

  Vores mål er en bedre verden. For alle.

  Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

  Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

  Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

  I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

  Besøg vores nyhedsrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye