Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til le-dighedstallet for januar 2024

Del

I januar 2024 var der 86.200 ledige. Det er 400 færre end måneden før svarende til et lille fald i antallet af ledige på 0,5 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,9 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

 - Ledigheden er stort set uændret i januar og ligger fortsat på et meget lavt niveau. Store dele af erhvervslivet og den offentlige sektor har travlt og mangler stadig medarbejdere, så der er brug for, at flere kommer med på arbejdsmarkedet.

- Det er vores mål, at flere af de 43.000 unge, der hverken er i gang med uddannelse eller job, bliver en del af arbejdsmarkedet. Desuden er jeg glad for, at vi har gjort det muligt fortsat at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge, så ledige kan skifte spor og komme i job i en branche, hvor der mangler arbejdskraft.

- Derudover ser jeg frem til, at vores trepartsaftale om lønløft vil sikre nok personale i velfærdssektoren. Mange medarbejdere på for eksempel hospitalerne, i daginstitutionerne og i ældreplejen har længe manglet kolleger, de kan dele opgaverne med og på den måde give borgerne den bedste hjælp, omsorg og service.

Links

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye