Beskæftigelsesministeriet

Status på arbejdsmarkedet: Det går godt – men særligt én gruppe halter efter

Del

Det går fortsat godt på det danske arbejdsmarked med stigende beskæftigelse. Det baner vejen for, at flere af vores 43.000 unge uden uddannelse eller beskæftigelse kan komme i arbejde. Beskæftigelsesministeriet har i publikationen "Status på arbejdsmarkedet" blandt andet kortlagt gruppen af unge med særlige udfordringer.

Beskæftigelsesministeriet udgiver tre gange om året publikationen ”Status på arbejdsmarkedet”. Denne gang har ministeriet blandt andet sat luppen på de 43.000 unge mellem 15-24 år, der hverken er i job eller uddannelse, og som ofte både er fagligt, socialt og psykisk udfordret.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Beskæftigelsen har aldrig været højere, og flere og flere unge tager en uddannelse. Alligevel har 43.000 af vores unge svært ved at bide sig fast i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. De møder flere udfordringer i deres liv end deres jævnaldrende, men de rummer et vigtigt potentiale, vi skal have udfoldet.

Publikationen viser, at blandt de unge uden uddannelse eller beskæftigelse har 43 procent af dem en psykiatrisk diagnose i form af fx angst, ADHD eller skizofreni, og fire ud af ti har haft en mor på offentlig forsørgelse.

"Status på arbejdsmarkedet" afdækker et arbejdsmarked med stor aktivitet. Lønmodtagerbeskæftigelsen ligger historisk højt med over tre millioner i arbejde, og ledigheden er fortsat lav.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Til trods for mange forudsigelser om det modsatte befinder Danmark sig fortsat i en periode med høj og stigende beskæftigelse, lav arbejdsløshed og stor aktivitet på arbejdspladserne. Det er ganske enkelt enestående. Vi har i regeringen stor fokus på at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne og det offentlige, så Danmark fortsat har et af verdens mest velfungerende arbejdsmarkeder.

Links

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye