Ny rapport bekræfter behovet for Lederalliancen
I en ny rapport ser Beskæftigelsesministeriet nærmere på, hvem de 43.000 unge uden uddannelse eller arbejde er. Analysen bekræfter behovet for en håndholdt indsats, præcis som Lederalliancen har succes med. Projektet er godt på vej mod 100 match mellem unge og virksomheder – og partnerne bag arbejder nu for at gøre initiativet permanent.

I dag udkommer rapporten ”Status på arbejdsmarkedet”, hvor Beskæftigelsesministeriet fokuserer særligt på den store gruppe af unge, der i dag står uden arbejde og uddannelse. Rapporten viser, at de 43.000 unge mellem 15-24 år har meget forskellige baggrunde, og der er derfor stor forskel på, hvilken indsats de har brug for på vejen mod job eller uddannelse.
Det er også erfaringen fra partnerskabet bag Lederalliancen:
”Rapporten fra Beskæftigelsesministeriet bekræfter det, vi har erfaret – nemlig at der er tale om en meget divers gruppe af unge. Derfor har vi succes med Lederalliancen, hvor vi håndholder processen for at skabe unikke match mellem den enkelte unge og en virksomhed. Og det virker. For på kort tid er det lykkes at give mange unge mennesker en succesoplevelse og noget at stå op til,” siger Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne, som sammen med Dansk Industri og videnshuset Cabi har skabt Lederalliancen med støtte fra Tuborgfondet.
Stort udbytte
En af de unge i Lederalliancen er 22-årige Stefan, som gennem Lederalliancen er blevet matchet til et praktikophold på værkstedet hos elektronikvirksomheden GreenMind i Ballerup:
”Praktikjobbet har virkelig givet mig meget. Her er et godt fællesskab, og her er ligesom plads til mig. Det har givet mig selvtillid, og nu ved jeg, at jeg kan klare et fuldtidsjob. Nu har jeg fået lidt mere retning i mit liv, og jeg er glad,” siger Stefan.
Også for virksomhederne, som går ind i Lederalliancen, kan det have stor og positiv betydning på denne måde at åbne dørene for de unge.
”Vi har længe arbejdet på at hjælpe unge med udfordringer i beskæftigelse og har tidligere fået unge fra job- og beskæftigelsescentre. Men med Lederalliancen er det anderledes. Det er mere logisk, for det er mere lokalt – og det giver bare bedre mening, at det er et mere skræddersyet forløb, end vi har oplevet tidligere,” siger Nicolai Serup, værkstedschef hos Greenmind.
Model virker
Adskillige aktører og civilsamfundsorganisationer bidrager i dag til at finde løsninger på at få flere unge med i job- eller uddannelsesfællesskabet, og Lederalliancen har vist sig at være et godt supplement. Siden etableringen af alliancen for godt et år siden er over 60 unge matchet med ledere og virksomheder – og alliancen er dermed allerede mere end halvvejs mod målet om 100 match ved udgangen af 2024, forklarer rådgivningsdirektør Kinga Szabo Christensen fra Dansk Industri.
”Vi er meget tilfredse med, at vi sammen har fundet en model, der virker. For vi skal have løst, at så mange unge hverken har et arbejde eller en uddannelse at stå op til om morgenen. Det er et kæmpe tab - både for samfundet men også for den enkelte, som går glip af vigtige fællesskaber og hverdagen med kollegaer,” siger Kinga Szabo Christensen.
Og hun suppleres af Mette Rønnau, direktør hos videnshuset Cabi:
”Det er lykkes os at bygge bro mellem de vigtige aktører på tværs af landet. Ved at tilbyde et supplement til kommunernes indsats har vi, sammen med virksomhedernes ledere, kunnet fokusere på at finde de rette opgaver, der både hjælper de unge, og hvor de unge også bliver værdifuld arbejdskraft. Og det er vi meget stolte af og tilfredse med,” siger Mette Rønnau.
I lyset af de positive resultater arbejder partnerne bag Lederalliancen nu for, at modellen gøres permanent.
<Faktaboks>
Om Lederalliancen
- Lederalliancen er skabt af Lederne, Dansk Industri, videnshuset Cabi – og støttet af TuborgFondet.
- Der er tale om er et skræddersyet og håndholdt tilbud over hele landet, som tager udgangspunkt i både den unge og virksomheden.
- Lederalliancen er et supplement til eksisterende indsatser og er en civilsamfundsindsats.
- Ved at bygge bro til de kommunale ungeindsatser er det lykkedes at matche mere end 60 unge med ledere og virksomheder, der åbner døren for beskæftigelse og fællesskaber.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger (og ønsker om fotos):
Lise Møller Aarup, pressekonsulent hos Lederne - mo.: 24 23 51 50
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum