Jobcenter Esbjerg har knækket koden til at opkvalificere ledige, der er visiteret til fleksjob
Jobcentret i Esbjerg har indgået et samarbejde med den lokale erhvervsskole, som betyder, at ledige på fleksjobordning bliver opkvalificeret med tilpasset halvdagsundervisning.
På erhvervsskolen Rybners i Esbjerg har et hold på 12 kursister netop gennemført det første forløb, der opkvalificerer dem inden for handel, kontor og administration. Forløbet er målrettet ledige, der er visiteret til fleksjob, og som derfor har brug for tilbud på nedsat tid, både når det gælder job og opkvalificering.
De 12 kursister er nu opkvalificeret med kompetencer inden for kontor og administration plus nyeste viden om, hvordan virksomheder kan dokumentere deres tiltag i den grønne omstilling. Det er områder, som erhvervslivet i Esbjerg efterspørger deltidsmedarbejdere til.
Dermed er der udsigt til at kursisterne kommer i job inden for de nærmeste måneder.
Gode erfaringer, der har skabt nye planer
Jobcenter Esbjerg og Rybners har i forvejen et godt samarbejde om opkvalificering af ledige på kanten af arbejdsmarkedet.
Det nye er, at samarbejdspartnerne er blevet enige om at afprøve holdforløb specifikt til ledige, der er visiteret til fleksjob, og dermed også har brug for undervisning på få antal timer om ugen.
Netop det samarbejde sker i regi af projektet Grøn Omstilling – en nøglebrik til social inklusion, der er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
”Projektet har skabt rammer for, at vi indgik aftale med Rybners om at gøre os erfaringer med at sammensætte holdforløb for lige denne gruppe ledige”, udtaler Mona Due-Frederiksen, fagkonsulent i Jobcenter Esbjerg.
Hun fremhæver, at det første forløb har givet gode erfaringer, som Jobcenter Esbjerg og Rybners bygger videre på. I denne uge (uge 9) begynder et nyt hold ledige fleksjobbere på et forløb, der også har fokus på opkvalificering indenfor administration og grønne opgaver.
”Første forløb har været en succes. Vi har mødt en fleksibel erhvervsskole, som har leveret undervisning, der matcher netop denne gruppe borgere, og som har været indstillet på den tætte opfølgning, som et nyt forløb til en ny målgruppe kræver”, siger Mona Due-Frederiksen.
I videnshuset Cabi, der er projektleder på ”Grøn Omstilling – en nøglebrik til social inklusion”, hilser seniorkonsulent Anne Brændbyge de gode erfaringer fra Esbjerg velkommen:
”Det er glædeligt, at de i Esbjerg har knækket koden til reel faglig opkvalificering af den gruppe af ledige, der har brug for at lære i færre timer ad gangen. Det har generelt været svært at realisere”, siger hun og tilføjer:
”Jeg ser store perspektiver i de gode erfaringer fra Esbjerg-forløbet. Det giver mulighed for, at gruppen af ledige, der er visiteret til fleksjob, kommer i job med præcis de kompetencer, arbejdsmarkedet kalder på”.
---
Mere om AMU-forløbet i Esbjerg
Opkvalificeringsforløbet er et AMU-forløb bygget op af moduler. De første moduler gav basiskompetencer inden for kontor og administration. De sidste moduler handlede om bl.a. om klimaregnskab og ESG-registrering. Jobcenter Esbjerg har købt forløbet, og aftalen var, at hvis en deltager stoppede, så stoppede betalingen også.
20 deltagere startede. To fik job undervejs og 12 gennemførte. Der var fem halve undervisningsdage om ugen. Det har vist sig at være for hårdt. Der er brug for to undervisningsfrie dage pr. uge. En erfaring fra forløbet er, at det kræver differentieret undervisning og dermed noget ekstra af underviserne. Holdundervisningen har givet deltagerne tryghed i forløbet. Desuden har jobcentret tilknyttet en kontaktperson til forløbet.
Jobcentret og Rybners undersøger i øjeblikket muligheder for at opstarte andre holdforløb for ledige, der ikke kan følge et kursus på fuld tid, indenfor andre områder, hvor de lokale virksomheder mangler arbejdskraft.
Nøgleord
Kontakter
For mere info:
Seniorkonsulent i Cabi Anne Brændbyge: 20 63 35 78 aby@cabiweb.dk
Fagkonsulent jobcenter Esbjerg Mona Due-Frederiksen: 21 67 32 82 /76 16 68 15 mod1@esbjerg.dk
Presseansvarlig i Cabi: Dorthe Lundh 40163101
Billeder
Links
Om Cabi
Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:
- udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
- udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
- trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.
Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder.
Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel
Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som:
Følg pressemeddelelser fra Cabi
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Cabi
Her er vinderne af CSR People Prize 202414.11.2024 17:30:04 CET | Pressemeddelelse
Vinderne af årets udgave af CSR People Prize 2024 er fundet. Der blev i alt uddelt fire priser til fire virksomheder, der på hver deres måde har gjort en ekstra stor indsats for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet
ProfilService i Brøndby vinder national CSR-pris – gør en kæmpe forskel for udsatte ledige14.11.2024 17:23:36 CET | Pressemeddelelse
ProfilService vinder CSR People Prize 2024 for deres systematiske arbejde med at ansætte udsatte ledige. Via innovative tiltag og investeringer er ProfilService lykkedes med at finde medarbejdere blandt ledige, der ellers ville have haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
Stifter af Gjørtler Ejendomme modtager ildsjælepris14.11.2024 15:57:30 CET | Pressemeddelelse
Thomas Gjørtler, stifter af Gjørtler Ejendomme i Viborg, modtager ildsjælepris ved uddelingen af CSR People Prize 2024. Han får prisen for sit personlige og ekstraordinære arbejde for at give nogle af samfundets mest udsatte en chance på arbejdsmarkedet.
GladTeknik vinder national CSR-pris for at gøre en forskel for unge med diagnoser14.11.2024 15:55:41 CET | Pressemeddelelse
GladTeknik A/S fra Hvidovre vinder af CSR People Prize 2024. Virksomheden har formået at skabe de bedste rammer til, at neurodivergente medarbejdere kan bruge deres superkræfter fuldt ud. Hele 80 % af GladTekniks ansatte har en eller flere diagnoser – inklusiv stifteren selv.
Kids-world vinder national CSR-pris – gør en kæmpe forskel for udsatte unge14.11.2024 14:25:41 CET | Pressemeddelelse
Kids-world i Esbjerg vinder CSR People Prize 2024, fordi de gør en kæmpe forskel for sårbare unge og for samfundet. Hele 88 % af alle virksomhedens nyansatte er unge under 25 år, og så har de gået et ekstra skridt og lavet fritidsjob til unge helt ned til 13 år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum