Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen rejser til Genève

Del

I dag deltager udenrigsministeren i åbningen af Menneskerettighedsrådets 55. samling.

Udover at deltage i den officielle åbning vil udenrigsministeren under besøget også diskutere menneskerettigheder med FN’s højkommisær for menneskerettigheder Volker Türk og FN’s højkommissær for flygtninge Fillipo Grandi.

”Menneskerettighederne er under et enorm pres i verden. Alt for mange har en oplevelse af, at menneskerettighederne ikke har nogen værdi for dem. Det gælder ikke mindst i Ukraine og Gaza, hvor mange føler sig overladt til sig selv – og med god grund. Vi bliver nødt til at overbevise flere om, at menneskerettighederne også i praksis er universelle. At alle har et ukrænkeligt sæt rettigheder i kraft af deres menneskelighed. Det er i mine øjne den vigtigste opgave, FN’s Menneskerettighedsråd står over for lige nu,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

FN’s Menneskerettighedsråd er FN’s øverste menneskerettighedsorgan og har til opgave at fremme og beskytte menneskerettighederne samt adressere menneskerettighedskrænkelser.

For mere information, kontakt presserådgiver Caroline Secher Andersen på caroan@um.dk eller +45 24625873

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye