Copenhagen Capacity

Internationale investorer flokkes om Hovedstaden og Sjælland

Del

Copenhagen Capacity har i 2023 tiltrukket 32 internationale virksomheder, som skaber mere end 1.900 arbejdspladser i det Østdanske. Det gør 2023 til et rekordår for organisationens arbejde. 

København og resten af Sjælland har markeret sig internationalt som en førende kraft i at tiltrække udenlandske investeringer og arbejdskraft til Danmark. 2023 var ingen undtagelse. Faktisk er 2023 endt med at blive endnu et rekordår for organisationen Copenhagen Capacity, der står bag arbejdet.

Hele 32 udenlandske virksomheder har nemlig i løbet af det forgangne år valgt at etablere eller konsolidere sig på Sjælland og især i det storkøbenhavnske område, og det understreger områdets tiltalende forretningsmiljø og attraktive muligheder for vækst og udvikling.

Virksomhederne har ført til oprettelsen af mere end 1.900 nye arbejdspladser, hvilket er en stigning på 9% fra året før. Dette markerer en ny rekord og det er noget, som glæder Copenhagen Capacitys direktør, Asbjørn Overgaard:

”Vi er virkelig glade for, at så mange førende virksomheder indenfor deres felter har valgt at etablere sig her i Danmarks hovedstad og den øvrige del af Sjælland. Vi har noget værdifuldt at byde på, for såvel virksomheder som internationale arbejdstagere. Det handler om et fleksibelt arbejdsmarked, et trygt og sikkert samfund, hvor tingene fungerer, og super stærke kompetencer på udvalgte områder. Og det er ikke givet, at Danmark er et attraktivt valg for udenlandske virksomheder, idet vi oplever en intens konkurrence fra andre europæiske storbyer” siger han.

Copenhagen Capacity arbejder især for at tiltrække virksomheder inden for life science, grøn omstilling, og tech til Danmark, og det er man i dén grad lykkedes med i 2023.

”Op mod halvdelen af de investeringer vi har tiltrukket sidste år, er inden for life science-området. Det viser hvor attraktive vi er internationalt med vores stærke sundhedsklynge her omkring hovedstadsområdet og det sydsvenske – området der i fagkredse kendes som ”Medicon Valley” er faktisk anerkendt som den stærkeste life science klynge i EU. Det er en strategisk prioritet for os, da det styrker Danmarks konkurrenceevne, og efterhånden er den stærkeste sektor i dansk industri”, siger Asbjørn Overgaard.

Virksomhederne har frit valg, når det gælder hvor de vil etablere sig, og der er en intens konkurrence mellem storbyregionerne i Europa. De største konkurrenter p.t. er Stockholm, Berlin, Hamburg og Amsterdam, hvilket vidner om den stærke position, som København og Sjælland har opnået for udenlandske investorer.

Investeringerne har naturligvis en positiv indvirkning på Danmarks BNP-tilvækst og bidrager med op imod 7 milliarder kroner, og op til 2,6 milliarder kroner i øgede skattebetalinger. Det understreger værdien af arbejdet med at promovere og tiltrække internationale virksomheder og arbejdskraft til landet.

Copenhagen Capacity har eksisteret siden 1994 og er en not-for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af en bevilling på finansloven og fra Københavns Kommune, samt fra offentlige-, EU- og private fonde og virksomheder. Copenhagen Capacitys medarbejderstab består af 35 medarbejdere og mere end 10 forskellige nationaliteter fra hele verden.

Kontakter

Links

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Målet er i endnu højere grad at gøre metropolregionen til en løftestang for hele Danmarks bæredygtige vækst. Vores arbejde udføres ved at udvikle og markedsføre regionens styrkepositioner i tæt samarbejde med relevante aktører og virksomheder. Copenhagen Capacity er en not for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye